EMI Music si Universal fuzioneaza cu acordul CE

Sambata, 22 Septembrie 2012, ora 10:01
1577 citiri
EMI Music si Universal fuzioneaza cu acordul CE

Comisia Europeana a autorizat, vineri, fuziunea dintre EMI Music si Universal, doua dintre cele mai importante companii muzicale mondiale, in schimbul cedarii mai multor marci muzicale, printre care si Palophone, casa de discuri a celebrului grup Coldplay.

Potrivit AFP, fuziunea, considerata un subiect delicat pentru Bruxelles, s-a produs la finalul unui lung sir de negocieri in care au fost impuse serioase compromisuri de ambele parti.

"Au fost cele mai dificile negocieri pe care le-am condus vreodata", a declarat Joaquin Almunia, comisarul european responsabil de concurenta.

In noiembrie 2011, Universal a semnat un cec de 1,9 miliarde de dolari pentru a achizitiona EMI.

Fostul prorietar, banca americana Citi Group, a primit doua treimi din aceasta suma in conditiile in care, acest proiect de fuzionare nu a fost inca finalizat. In prezent, banca este inca examinata de autoritatile americane si europene din domeniul concurentei.

Data limita a fost fixata pentru 27 septembrie pentru Uniunea Europeana, dar decizia a fost luata mai devreme. Specialistii au spus ca, daca Europa va accepta fuziunea, Statele Unite ii vor urma exemplul.

In urma fuziunii, vor exista doar trei grupuri majore in industria muzicala - Universal-EMI, Sony Music si Warner Music - carora li se alatura numeroase case mici. In total, Universal va actiona doua treimi din activele casei EMI pe plan mondial, dar in Europa, acest grup trebuie sa retrocedeze echivalentul a 60% din cifra de afaceri realizata de casa britanica, se arata in conditiile de fuziune.

In ceea ce priveste casele de discuri, Universal cedeaza cea mai mare parte a catalogului muzical detinut de Parlophone (care are o cifra de afaceri de 350 de milioane de euro), ce include artisti renumiti pe plan international precum Coldplay si Queen, dar isi va conserva drepturile asupra catalogului trupei The Beatles.

Dupa aceasta fuziune, Universal isi consolideaza pozitia de lider mondial in muzica si de lider mondial european, noua entitate urmand sa reconsidere termenii de negociere cu diversele platforme detinute de gigantii internetului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#fuziune Emi Universal, #CE fuziune EMI Universal, #Emi Universal tranzactie , #Companii Romania