Electrolux inca negociaza cu salariatii

Luni, 13 Februarie 2012, ora 16:12
1294 citiri
Electrolux inca negociaza cu salariatii

Grupul Electrolux a anuntat luni ca a oferit angajatilor fabricii din Satu Mare o crestere salariala pentru 2012 si un pachet de plati compensatorii mai mare decat cel stipulat in noul Cod al Muncii.

Compania face apel la liderii de sindicat sa fie deschisi catre negocieri, pentru solutionarea situatiei.

La ultimele negocieri, liderii de sindicat au propus conducerii o crestere salariala de 90 de lei din 1.01.2012 si de 80 de lei din 1.09.2012. Printre nemultumirile acestora se afla si plata orelor suplimentare cu 175%, fata de 200% cum era inainte.

Conflictul de munca de la Electrolux a fost declansat pe 6 ianuarie, dupa ce la sfarsitul anului trecut negocierile pentru incheierea unui nou contract colectiv de munca au esuat. De la sfarsitul lunii ianuarie, muncitorii se afla in greva generala.

Managementul fabricii sustine, intr-un comunicat remis presei luni, ca majoritatea clauzelor contractului colectiv de munca din 2012 au fost agreate de ambele parti.

Conducerea fabricii face un "apel la deschiderea catre negocieri a liderilor de sindicat, in speranta unor discutii constructive si flexibile, care sa conduca la o solutionare rapida a situatiei, in favoarea ambelor parti implicate".

Conducerea Electrolux i-a anuntat, marti, pe reprezentantii sindicatului Samus din Electrolux ca fabrica va fi inchisa timp de trei zile, de miercuri pana vineri inclusiv, motivand ca a luat aceasta decizie pentru a-i proteja pe angajatii care nu s-au alaturat grevei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Electrolux contract de munca, #Electrolux greva, #Electrolux angajati , #Companii Romania