Electrica va vinde la bursa cate 15% din actiunile filialelor sale

Marti, 31 Ianuarie 2012, ora 20:02
1825 citiri
Electrica va vinde la bursa cate 15% din actiunile filialelor sale

Compania Electrica SA va vinde prin intermediul bursei cate 15% din actiunile fiecareia dintre cele trei filiale de distributie a energiei, urmand sa se constituie o comisie pentru coordonarea procesului de privatizare. procesului de privatizare,

"Prin oferta publica secundara initiala de vanzare de actiuni Societatea Comerciala de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice Electrica - SA Bucuresti vinde, prin metode specifice pietei de capital, cate un pachet de actiuni existent administrat la fiecare dintre societatile comerciale prevazute, reprezentand 15% din capitalurile sociale actuale ale acestor societati comerciale", se arata intr-un proiect de hotarare de Guvern, elaborat de Ministerul Economiei.

Electrica SA detine trei filiale de distributie a energiei - Electrica Distributie Transilvania Nord, Electrica Distributie Transilvania Sud si Electrica Distributie Muntenia Nord.

In document se mai arata ca Electrica va contracta, potrivit prevederilor legale, servicii de investitii financiare ce vor fi prestate de intermediari autorizati.

"Pentru fiecare societate comerciala prevazuta, pretul de vanzare al actiunilor existente ce fac obiectul ofertei publice secundare initiale de vanzare va fi cel putin egal cu pretul de oferta sau cu pretul de referinta utilizabil in cadrul unui mecanism de determinare a pretului de oferta, mecanism aprobat de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare", scrie documentul.

"Pretul de oferta al actiunilor sau pretul de referinta al acestora prevazut, se aproba de catre adunarea generala a actionarilor Societatii Comerciale de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice "Electrica" - SA Bucuresti, pe baza recomandarilor intermediarilor autorizati cu care se incheie contractele de intermediere", se mentioneaza in document.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#electrica, #listare bursa Electrica, #actiuni Electrica , #Companii Romania