E oficial: Clubul Rapid a intrat in insolventa

Marti, 11 Decembrie 2012, ora 09:55
1717 citiri
E oficial: Clubul Rapid a intrat in insolventa

Clubul Rapid, detinut de omul de afaceri George Copos, a intrat in insolventa, in mod oficial, ca urmare a unei decizii a Tribunalului Bucuresti.

Reprezentantii Tribunalului Bucuresti vor anunta, in curand, un administrator judiciar, care trebuie sa conduca clubul in perioada insolventei.

Actionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, declara, pe sapte noiembrie, ca nu intentioneaza sa demareze procedurile pentru intrarea in insolventa si nici sa falimenteze clubul, precizand ca solutia este cedarea gruparii giulestene unei alte persoane.

Copos s-a razgandit ulterior si a precizat, pe patru decembrie, ca a deschis procedura de insolventa la Tribunalul Bucuresti special pentru a salva clubul si pentru a obtine licenta pentru sezonul 2013-2014, conform Mediafax.

"Lumea nu intelege, dar noi am deschis procedura de insolventa special pentru a salva clubul Rapid. Si asta vom face. Alta solutie de salvare nu exista decat demararea acestei proceduri, care ne va ajuta si sa obtinem licenta pentru editia 2013-2014 a Ligii I. Din pacare, intotdeauna in Romania oamenii cazuti in genunchi sunt loviti. Eu sunt acum cazut in genunchi, vreau sa salvez clubul si o voi face, dar nu mai vreau sa vorbesc despre fotbal", a spus Copos.

Oficialul giulestean a adaugat ca la Rapid s-a procedat de fiecare data cu transparenta. El recunoaste ca exista restante la jucatori, dar afirma ca FC Rapid este "la zi" cu plata taxelor si impozitelor catre stat.

"Facem tot ce ne sta in puteri sa salvam clubul, asta am facut mereu. Vrem sa demonstram ca am fost transpareti. Rapid este la zi cu platile la stat, nu avem nici un leu datorie la impozite si taxe. Din pacate avem restante la salariile jucatorilor si ale celorlalti angajati ai clubului", a afirmat actionarul rapidist pentru Mediafax.

Rapid se confrunta cu mari probleme financiare, jucatorii si angajatii clubului fiind neplatiti de mai multe luni. De asemenea, FC Rapid are datorii si fata de alte societati.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#insolventa Rapid, #insolventa Club Rapid, #George Copos Rapid , #Companii Romania