Domeniul ONG-urilor ar putea trece pe extensiile ".ngo" si ".ong"

Joi, 31 Mai 2012, ora 12:26
1217 citiri
Domeniul ONG-urilor ar putea trece pe extensiile ".ngo" si ".ong"

The Public Interest Registry (PIR), organizatia non-profit care se ocupa de domeniul "the.org" a solicitat recunoasterea extensiilor .ngo si .ong pentru mediul asociativ.

Aplicatia este parte a planului PIR de a extinde domeniul la nivel intenational pana in 2013, scrie Mashable.

"The.org" este al treilea cel mai mare domeniul dupa behind.com si .net, cu peste 9,9 milioane de adrese web inregistrate la nivel mondial. Inca de cand a fost lansat in 2002, PIR a facut din "the.org" un domeniu destinat exclusiv organizatiilor nonguvernamentale si nonprofit.

Aplicatia pentru extensiile .ngo si .ong permite PIR sa isi continue planurile de a lucra cu comunitatea ONG la nivel mondial si sa isi extinda serviciile.

Desi extensia ".ong" este cel mai adesea asociata cu domeniul non-profit si a fost utlizata de actantii din acest sector, este un domeniu liber putand fi utilizat si de catre persoane fizice sau companii comerciale.

Dar extensia ".ngo" va fi administrat ca un domeniu destinat exclusiv ONG-urilor, organizatiile care opteaza pentru un astfel de someniu sunt verificate inainte.

Printre beneficiile pe care pot avea utilizatorii extensiei .ngo se numara cresterea vizibilitatii si acesibilitatii, si usurintei de a transmite informatii unui grup restrans.

"Ne dorim ca ONG-urile sa se obisnuiasca cu prezenta in mediul online, sa le pregatim pentru a utiliza WordPress si sa invete sa isi gestioneze singuri site-ul si prezenta online. Pentru noi, asta este miza, nu doar o simpla extensie", a precizat Brian Cute, CEO PIR.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#mediu ONG, #domeniu ONG, #mediu organizatii nonguvernamentale , #Companii Romania