Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Depozitarul Central inregistreaza, in sistemul RoClear, inca noua companii din SUA

Depozitarul Central inregistreaza, in sistemul RoClear, inca noua companii din SUA


Depozitarul Central anunta ca au fost inregistrate in sistemul RoClear instrumentele financiare emise de companiile JPMorgan Chase&Co, Visa Inc., Apple Inc., Microsoft Corporation, Google Inc., The Coca-Cola Company, Intel Corporation, McDonald's Corporation si Merck & Company Inc.

Astfel, numarul companiilor americane ale caror instrumente financiare sunt inregistrate in sistemul de compensare-decontare si registru, administrat de catre Depozitarul Central, a crescut la 13, numai la inceputul acestui an fiind aduse un numar de 10 companii din Statele Unite ale Americii.

"Depozitarul Central pune la dispozitia clientilor sai cea mai diversificata gama de instrumente financiare, fiind singurul depozitar din regiune care ofera atat servicii de decontare Free of Payment, cat si Delivery versus Payment, pentru toate conexiunile existente", se arata in comunicat.

Legatura transfrontaliera cu Statele Unite ale Americii a fost operationalizata la sfarsitul anului 2010, permitand decontarea cu instrumente financiare administrate de catre depozitarii DTC (Depository Trust Company) si FED (Federal Reserve Bank) si titluri de stat emise de catre U.S. Treasury.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1472 ori