De ce companiile de stat nu trebuie sa faca profit - Mircea Toader

Miercuri, 21 Martie 2012, ora 11:58
1914 citiri
De ce companiile de stat nu trebuie sa faca profit - Mircea Toader

Contractele bilaterale nu trebuie sa dispara, asa cum se arata in noul pachet legislativ din domeniul energiei, iar companiile de stat nu trebuie sa faca profit, a declarat, intr-o emisiune televizata, deputatul PDL Mircea Toader.

"Contractele bilaterale, si in noua lege probabil ca ati citit-o, in aceasta piata exista contractele bilaterale cum exista in toata lumea. Intre un producator si un mare consumator. Deci contractele bilaterale nu trebuie sa dispara", spune Toader.

Companiile de stat precum Transelectrica nu trebuie sa inregistreze profit, mai spune Mircea Toader, seful grupului parlamentar al PDL din Camera Deputatilor. Tot ceea ce depaseste veniturile, trebuie reinvestit.

"Transelectrica nu trebuie sa aiba profit. Orice companie nationala trebuie sa se dezvolte. Nu trebuie sa aiba profit? Nu. Fiind un sistem de infrastructura, ele nu trebuie sa aiba profit. Ele trebuie sa aiba venituri excedentare, care obligatoriu se duc in infrastructura", precizeaza deputatul PDL.

Primul ministru va prezenta "la momentul potrivit" situatia legata de renegocierea contractelor incheiate de Hidroelectrica, a spus marti ministrul Justitiei, precizand ca ministerul a facut "o analiza foarte detaliata" a acestor contracte.

Intrebat daca contractele cu "baietii destepti" vor fi reziliate sau nu, ministrul a aratat ca nu doreste sa dea mai multe detalii legate de ce elemente a desoperit Ministerul Justitiei in urma reanalizarii contractelor respective. "S-a facut o analiza foarte detaliata si sunt convins ca pe baza ei vom putea sa ne desfasuram interesele corespunzator", a aratat Predoiu.

Potrivit acestuia, "concluziile finale vor fi prezentate de premier, la momentul pe care acesta il va considera potrivit, in raport de strategia Guvernului de a rezolva aceasta chestiune".

Ministrul Economiei, Lucian Bode, a declarat pe 15 februarie ca in urma negocierilor esuate din cazul contractelor bilaterale incheiate de Hidroelectra a luat decizia de a trimite la Ministerul Justitiei contractele, in scopul analizarii posibilitatii de anulare a acestora, si ca termenul este 23 februarie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
Americanca Janna, stabilită de mai bine de cinci ani în România, a captat atenția pe TikTok prin demontarea stereotipurilor comune despre țara noastră. Clipul ei este viral acum cu peste...
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#profit companii stat, #renegociere contracte bilaterale stat, #contracte bilaterale companii stat, #Mircea Toader companii stat , #Companii Romania