Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Dan Nica: Posta Romana va fi privatizata pana la finalul anului

Dan Nica: Posta Romana va fi privatizata pana la finalul anului


Ministrul Comunicatiilor, Dan Nica, a declarat ca patru societati sunte interesate de achizitionarea a minimum 20% din actiunile Postei Romane si ca societatea va fi privatizata pana la sfarsitul acestui an.

Potrivit lui Nica, in afara de posta belgiana, alte trei administratii postale din Europa s-au aratat interesate de societatea romaneasca.

Posta Romana va fi privatizata pana la sfarsitul acestui an, a precizat ministrul Comunicatiilor, care a anuntat ca KPMG a fost ales consultant pentru procesul de privatizare.

"Pe langa posta belgiana, care si-a exprimat interesul, au existat intrebari si din partea altor administratii postale Nu fac referiri publice, pentru ca unele dintre companii sunt listate la bursa, dar care au pus intrebari in privinta modului de derulare a procesului, chiar daca acesta nu a inceput.

Trebuie un investitor privat care sa vina si sa fie partener in cadrul companiei Posta Romana si sa investeasca sumele de bani necesare modernizarii, deschiderii complete a competitiei care se va intampla pentru piata serviciilor postale de la 1 ianuarie 2013", a declarat Dan Nica.

Ministrul subliniaza ca ar putea fi vandute mai mult de 20% din actiunile societatii. Privatizarea Postei se va face prin majorarea capitalului social.

"In acest moment este in curs incheierea contractului cu cel care a fost clasat pe primul loc la licitatia care a avut loc pentru consultantul de privatizare. Aceasta firma este KPMG, unul dintre liderii mondiali in acest domeniu.

Speram ca in doua trei zile sa fie incheiat contractul, astfel incat acesta sa poata demara procedurile de evaluare, de cautare, de discutii cu potentialii investitori" a adaugat Nica Ministrul Comunicatiilor a precizat ca Posta Romana nu va mai trece prin alte disponibilizari, avand in vedere procesul de restructurare prin care a trecut recent.

El estimeaza un profit minim pentru Posta Romana de doua milioane de lei, dupa ce in ultimii ani a inregistrat pierderi de peste 70 de milioane de euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1855 ori