Cum va reusi statul sa privatizeze o companie pe pierdere: Cazul CFR Marfa

Miercuri, 22 August 2012, ora 16:01
2381 citiri
Cum va reusi statul sa privatizeze o companie pe pierdere: Cazul CFR Marfa

Privatizarea CFR Marfa ramane o prioritate pentru Guvern, a anuntat seful delegatiei FMI la Bucuresti, Erik de Vrijer, chiar daca devine o misiune greu de indeplinit, in contextul in care rezultate financiare ale CFR Marfa lasa de dorit.

"Nu putem vinde orice si oricum, firma trebuie sa fie pe profit, sa prezinte interes pentru investitor. La cine are pierdere nu vine nimeni", a declarat Remus Vulpescu, seful Oficiului de Privatizare din Ministerul Economiei.

Cum va reusi Romania sa privatizeze CFR Marfa pana la finalul anului si ce succes va avea actiunea in conditiile in care compania a raportat in primul semestru al anului pierderi 80,5 milioane lei?

Rezultatele raportate sunt in usoara crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 79,1 milioane lei.

Pierderile sunt puse pe seama scaderii veniturilor, la 478,2 milioane lei in primul semestru din 2012, in comparatie cu 547,7 milioane lei, cat au fost in aceeasi perioada a anului trecut.

Nivelul veniturilor a fost influentat atat de conditiile meteo nefavorabile, cat si de conditiile economice care arata ca Romania a intrat in recesiune tehnica, dupa ce a inregistrat scaderi timp de doua trimestre consecutive, potrivit datelor Institutului National de Statistica, se arata intr-un comunicat de presa.

Datoriile companiei au crescut in primul semestru la 1,61 miliarde lei, de la un nivel raportat in perioada de referinta din 2011, de 1,59 miliarde lei.

CFR Marfa pierde tot mai multi bani. Vinovatii: Ploaia si recesiunea

De cealalta parte, si volumul de marfuri transportate de companie in primele sase luni a fost in scadere. CFR Marfa a transportat in primul semestru al anului 14,8 milioane tone, sub nivelul de 17,5 milioane tone din primul semestru din 2011.

In schimb, cheltuielile din aceeasi perioada s-au diminuat, de la 626 milioane de lei in primul semestru din 2011 la 558 milioane de lei in primul semestru al anului in curs.

Rezultatele financiare dezamagitoare vin dupa o perioada in care compania reusise sa mai recupereze din pierderi.

Privatizarea CFR Marfa: Consultantii vor primi 0, 01% din valoarea tranzactiei

Dupa implementarea a doua ample Programe de Restructurare si Reorganizare, CFR Marfa a anuntat o reducere cu 65% a pierderilor pentru prima parte a anului trecut, la 51,523 milioane lei in 2011, de la 146,908 milioane lei in 2010. Societatea a anuntat o echilibrare financiara a activitatii incepand cu luna iulie 2011.

Veniturile din exploatare realizate de CFR Marfa in primele opt luni ale anului 2011 au fost de 737,985 milioane lei, in crestere cu aproximativ 16% fata de perioada similara a anului 2010, cand valoarea acestora a fost de 628,351 milioane lei.

CFR Marfa este lider pe piata transporturilor feroviare de marfa din Romania, cu o cota de piata de 61,1% pentru marfuri transportate, pe primul semestru al anului 2011.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#CFR Marfa pierderi, #CFR marfa privatizare, #CFR Marfa rezultate financiare , #Companii Romania