Crearea Complexului Energetic Oltenia a fost aprobata

Joi, 03 Mai 2012, ora 19:31
2199 citiri
Crearea Complexului Energetic Oltenia a fost aprobata

Actionarii complexelor energetice Craiova, Rovinari si Turceni au aprobat, luni, in AGA proiectul de fuziune si crearea companiei Complexul Energetic Oltenia, potrivit unui raport transmis, joi, de Fondul Proprietatea.

Fondul Proprietatea este actionar minoritar la cele trei societati care vor fuziona.

Noua societate va fi formata din Complexul Energetic Turceni, Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Craiova si Societatea Nationala a Lignitului Oltenia Targu-Jiu. Toate companiile care vor forma Complexul Energetic Oltenia sunt controlate de stat, prin Ministerul Economiei.

Companiile care vor forma Complexul Energetic Oltenia au in derulare investitii totale de aproximativ un miliard de euro, din care jumatate reprezinta obligatii de conformare la normele europene de mediu, iar 300 milioane euro sunt alocati activitatilor miniere.

Sediul noii companii a fost stabilit la Complexul Energetic Turceni, judetul Gorj.

Capitalul social subscris al Complexului Energetic Oltenia va fi de 1,265 miliarde lei, iar statul va controla prin Ministerul Economiei 77,17% din actiuni.

Fondul Proprietatea va controla 21,54% din titluri, Societatea Comerciala pentru Inchiderea - Conservarea Minelor, care este in faliment, va detine 0,44%, iar Termoelectrica va avea 0,85%, potrivit raportului transmis de FP.

Pe langa aceasta societate, Guvernul intentioneaza forme o alta companie, denumita Complexul Energetic Hunedoara, din care vor face parte termocentralele Paroseni si Mintia si minele considerate viabile ale Companiei Nationale a Huilei (CNH).

Cele doua companii energetice nou create ar trebui sa fie privatizate pana la sfarsitul acestui an, conform calendarului convenit de autoritati cu Fondul Monetar International.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#infiintare Complexului Energetic Oltenia, #ce turceni, #CE Rovinari, #CE Craiova, #infiintare Complex Energetic Hunedoara , #Companii Romania