Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Crearea Complexului Energetic Oltenia a fost aprobata

Crearea Complexului Energetic Oltenia a fost aprobata


Actionarii complexelor energetice Craiova, Rovinari si Turceni au aprobat, luni, in AGA proiectul de fuziune si crearea companiei Complexul Energetic Oltenia, potrivit unui raport transmis, joi, de Fondul Proprietatea.

Fondul Proprietatea este actionar minoritar la cele trei societati care vor fuziona.

Noua societate va fi formata din Complexul Energetic Turceni, Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Craiova si Societatea Nationala a Lignitului Oltenia Targu-Jiu. Toate companiile care vor forma Complexul Energetic Oltenia sunt controlate de stat, prin Ministerul Economiei.

Companiile care vor forma Complexul Energetic Oltenia au in derulare investitii totale de aproximativ un miliard de euro, din care jumatate reprezinta obligatii de conformare la normele europene de mediu, iar 300 milioane euro sunt alocati activitatilor miniere.

Sediul noii companii a fost stabilit la Complexul Energetic Turceni, judetul Gorj.

Capitalul social subscris al Complexului Energetic Oltenia va fi de 1,265 miliarde lei, iar statul va controla prin Ministerul Economiei 77,17% din actiuni.

Fondul Proprietatea va controla 21,54% din titluri, Societatea Comerciala pentru Inchiderea - Conservarea Minelor, care este in faliment, va detine 0,44%, iar Termoelectrica va avea 0,85%, potrivit raportului transmis de FP.

Pe langa aceasta societate, Guvernul intentioneaza forme o alta companie, denumita Complexul Energetic Hunedoara, din care vor face parte termocentralele Paroseni si Mintia si minele considerate viabile ale Companiei Nationale a Huilei (CNH).

Cele doua companii energetice nou create ar trebui sa fie privatizate pana la sfarsitul acestui an, conform calendarului convenit de autoritati cu Fondul Monetar International.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 2096 ori