Consultanta romanesca pentru o tranzactie internationala de 450 de milioane de euro

Joi, 04 Iulie 2013, ora 14:10
1537 citiri
Consultanta romanesca pentru o tranzactie internationala de 450 de milioane de euro

Echipa de specialisti de la casa de avocatura Grigorescu Stefanica a asigurat consultanta juridica pentru achizitia societatii Heraeus Kulzer de catre concernul japonez Mitsui Chemicals, tranzactie de 450 milioane de euro. Ambele companii detin operatiuni in Romania.

Asistenta juridica a inclus analize de tip due diligence cu privire la operatiunile din Romania si consultanta cu privire la diferite aspecte ale tranzactiei si documentatiei aferente.

"Activitatea bpv Grigorescu Stefanica in legatura cu proiectul s-a derulat pe o perioada de aproximativ 6 saptamani si a vizat entitatile clientului din Romania", a declarat pentru Business24 Anca Grigorescu, partenerul casei de avocatura bpv Grigorescu Stefanica.

Tranzactia finalizata la 30 iunie 2013 s-a finalizat cu preluarea de Mitsui Chemicals a diviziei de produse de tehnica dentara detinuta de Heraeus Holding, Sun Medical.

Mitsui Chemicals este o companie japoneza din industria chimica, ce face parte din grupul Mitsui, cu o afaceri de 15 miliarde de dolari in Japonia, Europa, China, Asia de SE si SUA. Compania are 13.000 de angajati.

Sun Medical, o subsidiara a Mitsui Chemicals, este implicata in afacerile din domeniul tehnicii dentare de peste 30 de ani. In companie activeaza aproximativ 1.400 de angajati in Europa, America si Asia.

Heraeus Holding GmbH este un grup de companii din domeniul chimic cu sediul in Hanau, Germania. Principalele domenii de activitate sunt prelucrarea metalelor pretioase, metale speciale, materiale stomatologice sau tehnologii medicale. Compania a fost fondata in 1851 si este considerata una dintre cele mai mari afaceri de familie din Germania.

Heraeus Holding, are 13.600 de oameni care lucreaza in cele 120 de companii. Societatea comerciala are vanzari anuale de 4,2 miliarde de euro.

Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
#tranzatie avocati Romania Mitsui, #tranzactie Mitsui Heraeus, #avocati tranzactie Mitsui Heraeus , #Companii Romania