Consiliul de Afaceri SUA-Romania, lansat la Washington

Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 15:47
2031 citiri
Consiliul de Afaceri SUA-Romania, lansat la Washington

Consiliul de Afaceri SUA - Romania (American - Romanian Business Council - AMRO), organizatie non-profit cu sediul la Washington, avand ca obiectiv promovarea relatiilor economice dintre SUA si Romania, a fost lansat la 25 ianuarie 2012, la Washington.

Initiativa a fost lansata cu sustinerea a zece mari companii americane (Chevron, Exxon, ADM, Smithfield, Raytheon, Pharma, Metlife, Amgen, Timken, Mega), provenind din diverse domenii de afaceri - energie, agricultura, industria de aparare, industria farmaceutica, industria prelucratoare, infrastructura de stocare, asigurari. Conducerea Consiliului este asigurata de Chevron - presedinte si Exxon - vicepresedinte, informeaza MAE.

Misiunea Consiliului este de a consolida schimburile economice si investitiile dintre cele doua tari, de a aprofunda relatiile bilaterale si de a educa publicul in legatura cu importanta acestora.

In functia de presedinte executiv al noii structuri a fost ales Eric Stewart, care a fost primit, miercuri, de ministrul Afacerilor externe, Cristian Diaconescu. Intrevederea se circumscrie eforturilor continue ale MAE de a impulsiona si consolida componenta economica a Parteneriatului Strategic romano-american, precizeaza MAE.

Seful diplomatiei romane a salutat initiativa infiintarii Consiliului, de catre o serie de companii americane de prim rang, exprimand convingerea ca noua structura va contribui esential la valorificarea intregului potential de cooperare bilaterala pe dimensiunea economica, in special din perspectiva sporirii volumului investitiilor americane in tara noastra.

Interlocutorul american a prezentat misiunea si obiectivele noii structuri, subliniind atentia deosebita care va fi acordata demersurilor de promovare, in Statele Unite, de o maniera pragmatica, sustinuta si consecventa, a oportunitatilor de afaceri pe care le ofera Romania.

Interesul crescut al mediului american de afaceri pentru piata romaneasca este evidentiat, de altfel, atat de disponibilitatea unui numar important de companii de anvergura din SUA, prezente deja in Romania, de a se ralia acestei initiative, precum si de faptul ca o buna parte dintre acestea au decis sa-si extinda investitiile in tara noastra.

Eric Stewart a evidentiat, totodata, intentia Consiliului de a-si asuma rolul de platforma de aprofundare a dialogului cu autoritatile romane, de stimulare de noi idei de proiecte, pentru promovarea Romaniei, in mediile de business si politice, din Washington si din SUA.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Consiliul de Afaceri SUA Romania, #organizatie non profit Consiliul SUA Romania, #Romanian Business Council , #Companii Romania