Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Companiile aeriene din India nu accepta noua taxa de poluare

Companiile aeriene din India nu accepta noua taxa de poluare


Companiile aeriene din India nu se vor alinia la noua schema de taxare de poluare stabilita de Uniunea Europeana.

UE a cerut transportatorilor aerieni din India sa transmita detaliile legate de emisiile avioanelor pana la 31 martie, potrivit bbc.com.

Alte tari, inclusiv China, Rusia si SUA, au ridicat obiectii privind noua schema privind emisiile de dioxid de carbon.

Oficialii din aceste state au aratat ca taxa pe emisiile de gaze cu efect de sera provenite de la avioanele care efctueaza zboruri catre si dinspre Europa nu respecta legislatia internationala.

Pe de alta parta, oficialii de la Bruxelles insista ca taxa este esentiala pentru respectarea angajamentului privind reducerea emisiilor cu 20% pana in 2020.

In luna decembrie 2001, Curtea Europeana de Justitie a decis ca taxa europeana este legala.

Taxa, care ar putea face zborurile lungi de tip curier mai scumpe cu 12 euro, a fost introdusa in luna ianurie, companiile aeriene urmand sa inceapa sa plateasca din 2013.

In luna februarie, Asociatia Internationala a Transportatorilor Aerieni (IATA) a cerut sprijinul Natiunilor Unite pentru a negocia un acord intre companiile aeriene si Uniunea Europeana (UE) privind schema de comercializare a emisiilor.

IATA sustine ca, daca nu este rezolvata rapid, problema ar putea afecta toate partile implicate.

Solicitarea a venit dupa ce China a interzis companiilor sale aeriene sa se alature schemei, care ar putea creste tarifele. China, care a fost printre cei mai puternici oponenti ai schemei, aprecieaza ca schema ar presupune costuri suplimentare anuale de 95 milioane euro pentru companiile sale aeriene.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 2015 ori