Claudiu Saftoiu: TVR risca sa fie executata de creditori

Sambata, 13 Octombrie 2012, ora 14:00
1679 citiri
Claudiu Saftoiu: TVR risca sa fie executata de creditori

Prelungirea situatiei actuale la TVR creste riscul de executare a instituiei de catre creditori si ca reformarea este un proces contra cronometru, a explicat directorul general al SRTv, Claudiu Saftoiu.

Seful TVR spune ca fara reforma, Societatea Romana de Televiziune (SRTv) risca sa intre "in colaps", iar orice amanare a reformei TVR "poate pune in pericol accesul publicului la informare".

"Conducerea Televiziunii Romane respecta dreptul angajatilor TVR de a-si exprima opinia fata de implementarea Programului de redresare economica a televiziunii publice. Este insa necesar ca si angajatii TVR sa inteleaga gravitatea situatiei in care ne aflam", se arata in comunicatul remis de conducerea TVR, citat de Mediafax.

Reactia lui Claudiu Saftoiu vine in contextul in care, vineri, SPUS TV - Sindicatul pentru Unitatea Salariatilor TV (sindicatul reprezentativ din SRTv, n.r.) i-a cerut directorului general al Televiziunii Romane sa ia de urgenta masurile necesare pentru modificarea grilelor de programe ale televiziunii publice, astfel incat angajatii sa isi poata relua activitatea.

Pentru a scadea cheltuielile, conducerea TVR a fost nevoita sa scada productiile in premiera, sustine Saftoiu.

Potrivit acestuia, a durat doua luni sa se elaboreze Programul de redresare economica a institutiei si in prezent acesta poate fi implementat.

"Am dedicat doua luni exclusiv pentru elaborarea Programului de redresare a TVR, acesta fiind supus dezbaterii interne si modificat conform sugestiilor salariatilor si partenerilor de dialog social.

Acum, programul trebuie implementat. Revenirea la momentul zero al elaborarii unui document de redresare ar insemna dinamitarea eforturilor de renegociere pentru esalonarea datoriilor uriase pe care TVR le are fata de bugetul de stat, banci si parteneri externi", puncteaza el.

Claudiu Saftoiu a fost reales presedinte-director general al SRTv de catre membrii Consiliului de Administratie al TVR si urmeaza sa fie supus validarii plenului reunit al celor doua Camere in urmatoarea sedinta a Parlamentului, care ar putea avea loc saptamana viitoare. Potrivit legislatiei in vigoare, Claudiu Saftoiu indeplineste prerogativele de director general al SRTv.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#restructurare TVR, #angajati TVR, #datorii TVR , #Companii Romania