Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cine va coordona privatizarile din energie

Cine va coordona privatizarile din energie


Ministrul Energiei va fi presedintele comisiilor pentru privatizarea Complexului Energetic Oltenia, Complexului Energetic Hunedoara si companiei Hidroelectrica, potrivit unui proiect de hotarare privind componenta comisiilor pentru coordonarea procesului de vanzare a unor pachete de actiuni la unele companii la care Ministerul Energiei, postat pe pagina de internet a ministerului.

Hotararea privind unele masuri referitoare la derularea proceselor de privatizare pentru unele societati comerciale la care Ministerului Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri este actionar face referire la strategia de vanzare pentru Complexul Energetic Oltenia, Societatii Comerciale Complexul Energetic Hunedoara si Hidroelectrica, informeaza Agerpres.

Astfel, in cazul Complexului Energetic Oltenia, comisia pentru coordonarea procesului de vanzare a unui pachet de actiuni nou-emise are urmatoarea componenta: ministrul Energiei, in calitate de presedinte, un reprezentant al Ministerului Finantelor, un reprezentant din cadrul Cancelariei Primului-Ministru, un secretar de stat din cadrul Ministerului Energiei, un reprezentant al directiei generale de specialitate cu atributii in domeniul privatizarii din cadrul Ministerului Energiei, directorul general al Societatii Complexul Energetic Oltenia si un reprezentant al societatii Fondul Proprietatea, in calitate de actionar minoritar semnificativ.

Pentru Complexul Energetic Hunedoara, din comisia de negociere si selectie a investitorului vor face parte: ministrul Energiei, in calitate de presedinte, un reprezentant al MFP, un reprezentant din cadrul Cancelariei Primului-Ministru, un secretar de stat din cadrul Ministerului Energiei, un reprezentant al directiei generale de specialitate cu atributii in domeniul privatizarii din cadrul Ministerului Energiei si directorul general al Societatii Complexul Energetic Hunedoara.

Comisia pentru coordonarea procesului de privatizare pentru Hidroelectrica are urmatoarea componenta: ministrul Energiei, in calitate de presedinte, un reprezentant al MFP, un reprezentant din cadrul Cancelariei Primului-Ministru, un secretar de stat din cadrul Ministerului Energiei, un reprezentant al directiei generale de specialitate cu atributii in domeniul privatizarii din cadrul Ministerului Energiei, directorul general al Societatii de Producere a Energiei Electrice in Hidrocentrale Hidroelectrica si un reprezentant al Societatii Fondul Proprietatea, in calitate de actionar minoritar semnificativ.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1681 ori