Cine construieste sistemul de aparare aeriana antiracheta de la Deveselu

Vineri, 19 Iulie 2013, ora 14:30
2167 citiri
Cine construieste sistemul de aparare aeriana antiracheta de la Deveselu

Compania americana KBT a confirmat joi ca i-a fost atribuit un contract de 134 de milioane de dolari de catre divizia europeana a Corpul de Ingineri al Armatei americane pentru a construi, la baza aeriana de la Deveselu, in Romania, facilitatile necesare pentru a sprijini primul sistem de aparare aeriana antiracheta la sol din Europa, relateaza Business Wire.

Sistemul de aparare antiracheta Aegis Ashore va avea o contributie substantiala in a oferi protectie pentru teritoriile europene ale NATO, inclusiv Romania, adauga sursa citata. Aceasta va fi prima instalatie operationala Aegis Ashore, care este o varianta la sol a sistemului de aparare antiracheta de pe navele Marinei americane.

Conform contractului, KBR va reloca o structura de comanda de patru etaje pentru radar de pe Coasta de Est a Statelor Unite in Romania. KBR va construi in Romania toate facilitatile si intreaga infrastructura necesara pentru a sprijini sistemul de aparare, inclusiv drumuri, cladiri auxiliare, facilitati de comunicatii si securitate si alte utilitati.

"Aceasta atribuire demonstreaza puternicele capacitati tehnice si de management de proiect ale KBR, precum si istoricul nostru dovedit in a executa proiecte extinse si provocatoare din punct de vedere tehnic in intreaga lume", a spus Andy Summers, presedintele grupului KBR Infrastructure, Government and Power. "KBR este onorata ca a fost selectata pentru a oferi sprijin pentru servicii vitale ale Departamentului Apararii al SUA si suntem nerabdatori sa finalizam cu succes si in siguranta acest proiect", a adaugat el.

Pentagonul a anuntat la 10 iulie ca firma Kellogg Brown & Root Services Inc. (KBR) a castigat licitatia pentru construirea sistemului de aparare antiracheta la baza de la Deveselu (judetul Olt), unde urmeaza sa fie amplasati interceptori de tip SM-3.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#sistem laser antiracheta Deveselu, #firma contract Deveselu, #sistem antiracheta deveselu , #Companii Romania