Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cifra de afaceri din serviciile prestate companiilor a crescut cu 4,8% anul acesta

Cifra de afaceri din serviciile prestate companiilor a crescut cu 4,8% anul acesta


Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal companiilor a crescut in primele cinci luni, fata de aceeasi perioada a anului trecut, atat ca serie bruta cat si ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 4,8%, respectiv cu 5,4%, a anuntat marti INS.

Evolutia a fost influentata de cresterile inregistrate la depozitare si activitati auxiliare pentru transporturi (8,7%, serie bruta), transporturi terestre si transporturi prin conducte (8,3%), activitati juridice si de contabilitate, activitati de consultanta in management (7,9%), transporturi aeriene (5,9%) si telecomunicatii (3,6%).

Scaderi s-au inregistrat in principal la activitatile de arhitectura si inginerie, activitati de testari si analiza tehnica (11,3%), transporturi pe apa (3,7%) si activitati de posta si de curier (1,3%).

In luna mai fata de aprilie afacerile din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor au crescut ca serie bruta cu 4,1%, dar ca serie ajustata au scazut cu 0,2%.

Comparativ cu mai 2011 indicatorii au fost mai mari cu 7% (serie bruta), respectiv 7,9% (serie ajustata).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1246 ori