CFR Marfa: Strategia de privatizare, aprobata de Guvern

Miercuri, 13 Februarie 2013, ora 17:46
1284 citiri
CFR Marfa: Strategia de privatizare, aprobata de Guvern

Guvernul a aprobat miercuri strategia de privatizare a Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa "CFR Marfa" SA si mandatul Ministerului Transporturilor pentru implementarea acesteia, potrivit unui comunicat de presa al Executivului.

In prima lectura, hotararea referitoare la strategia de privatizarea CFR Marfa a fost aprobata la sedinta de guvern de saptamana trecuta.

In document este prezentata strategia propusa in Raportul final de consultanta privind privatizarea CFR Marfa.

Astfel, se propune vanzarea unui pachet majoritar de actiuni unui investitor strategic sau unui consortiu format din investitori strategici si financiari.

Selectia investitorului se va realiza prin metode combinate cu criterii de precalificare a investitorilor, si anume negociere pe baza de oferte preliminare si neangajante urmata de licitatie cu oferta in plic, conform legislatiei in vigoare.

Singurul criteriu de adjudecare a licitatiei va fi pretul oferit.

Toate conditiile care vor fi incluse in contractul de vanzare-cumparare vor putea fi cunoscute de potentialii investitori inainte de data tinerii licitatiei, intr-un mod transparent, intrucat proiectul contractului de vanzare-cumparare de actiuni va face parte din dosarul de prezentare - document de referinta al tranzactiei, a carui achizitionare va fi obligatorie si va preceda licitatia.

Pentru pregatirea procesului de privatizare se vor parcurge urmatorii pasi: notificarea creditorilor CFR Marfa cu privire la posibilitatea modificarii structurii actionariatului, ca urmare a privatizarii, si obtinerea acordului acestora; obtinerea avizelor de mediu pentru privatizare; obtinerea certificatelor de obligatii bugetare.

De asemenea, e necesara intocmirea unui dosar de prezentare (inclusiv a proiectului contractului de vanzare-cumparare de actiuni); asigurarea accesului potentialilor investitori la date si informatii despre CFR Marfa (inclusiv prin organizare unui Camere de Date); publicarea ofertei de vanzare a actiunilor.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#strategie privatizare CFR Marfa, #privatizare cfr marfa , #Companii Romania