Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CFR Marfa: Strategia de privatizare, aprobata de Guvern

CFR Marfa: Strategia de privatizare, aprobata de Guvern


Guvernul a aprobat miercuri strategia de privatizare a Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa "CFR Marfa" SA si mandatul Ministerului Transporturilor pentru implementarea acesteia, potrivit unui comunicat de presa al Executivului.

In prima lectura, hotararea referitoare la strategia de privatizarea CFR Marfa a fost aprobata la sedinta de guvern de saptamana trecuta.

In document este prezentata strategia propusa in Raportul final de consultanta privind privatizarea CFR Marfa.

Astfel, se propune vanzarea unui pachet majoritar de actiuni unui investitor strategic sau unui consortiu format din investitori strategici si financiari.

Selectia investitorului se va realiza prin metode combinate cu criterii de precalificare a investitorilor, si anume negociere pe baza de oferte preliminare si neangajante urmata de licitatie cu oferta in plic, conform legislatiei in vigoare.
Singurul criteriu de adjudecare a licitatiei va fi pretul oferit.

Toate conditiile care vor fi incluse in contractul de vanzare-cumparare vor putea fi cunoscute de potentialii investitori inainte de data tinerii licitatiei, intr-un mod transparent, intrucat proiectul contractului de vanzare-cumparare de actiuni va face parte din dosarul de prezentare - document de referinta al tranzactiei, a carui achizitionare va fi obligatorie si va preceda licitatia.

Pentru pregatirea procesului de privatizare se vor parcurge urmatorii pasi: notificarea creditorilor CFR Marfa cu privire la posibilitatea modificarii structurii actionariatului, ca urmare a privatizarii, si obtinerea acordului acestora; obtinerea avizelor de mediu pentru privatizare; obtinerea certificatelor de obligatii bugetare.

De asemenea, e necesara intocmirea unui dosar de prezentare (inclusiv a proiectului contractului de vanzare-cumparare de actiuni); asigurarea accesului potentialilor investitori la date si informatii despre CFR Marfa (inclusiv prin organizare unui Camere de Date); publicarea ofertei de vanzare a actiunilor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1022 ori