Cele mai mari tranzactii din Romania in 2011: peste 1,3 mld. de euro

Miercuri, 04 Aprilie 2012, ora 09:31
1149 citiri
Cele mai mari tranzactii din Romania in 2011: peste 1,3 mld. de euro

Cele mai mari tranzactii incheiate anul trecut si in primele luni din acest an in Romania totalizeaza aproximativ 1,3 miliarde de euro, in crestere de la un miliard de euro in anul anterior, sectoarele financiar si agricol fiind printre cele mai dinamice, potrivit Mediafax care citeaza Ziarul Financiar.

Potrivit unui top al ziarului amintit, in anul 2011 si in primele luni din acest an au fost parafate 97 de tranzactii pe piata locala sau intenationala care au implicat si subsidiarele din Romania. In 2010 au fost incheiate 86 de tranzactii.

Cea mai importanta tranzactie a anului trecut ca valoare a fost preluarea de catre grupul austriac Erste a unui pachet de actiuni BCR de la SIF-uri, pentru 435 milioane de euro.

Pe locul doi se afla fuziunea dintre companiile de asigurare BCR Asigurari si Omniasig, tranzactie de 182 milioane de euro.

O alta tranzactie importanta a fost preluarea de catre traderul elvetian de cereale ameropa a combinatului Azomures.

Celelalte tranzactii au vizat majoritatea sectoarelor din economie, respectiv imobiliar, servicii financiare, industrie, energie.

Ultimele tranzactii de pe piata din Romania au adus investitori din tari din afara UE, precum fondul de investitii NEPI, cu capital din Africa de Sud, zona de unde vine si producatorul de componente auto Metair, care a preluat Rombat Bistrita la inceputul acestui an.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#investitii afaceri Romania, #tranzactii companii Romania, #achizitii companii Romania , #Companii Romania