Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ce masini au achizitionat institutiile publice in 2012?

Ce masini au achizitionat institutiile publice in 2012?

In urma unui studiu realizat de site-ul www.licitatia.ro Institutiile Publice au achizitionat in 2012 autovehicule in valoarea de aproximativ 89.000.000 de Lei.

In urma unui studiu realizat de site-ul de licitatii publice www.Licitatia.ro, valoarea achizitiilor publice de autovehicule noi pe anul 2012 a fost de 89.058.850 Lei.

Printre institutiile care au cumparat autovehicule in 2012 se numara si Banca Nationala a Romaniei, Curtea de Conturi a Romaniei, Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii, Politia Locala Iasi, Autoritatea Navala Romana, Inspectoratul General pentru Imigrari.

Masinele cu tractiune 4x4 preferate de Autoritatile Publice

Luand in calcul cerintele exprimate de institutiile publice in caietele de sarcini ale licitatiilor, putem afirma ca masinile de teren, cu tractiune 4x4 au avut cea mai mare cautare.

20.800 de Euro este valoare medie a unui autoturism cumparat prin licitatii publice in 2012.

Conform calculelor facute de specialistii de la licitatia.ro, au fost achizitonate un numar total de 976 de autovehicule. Valoarea medie a unui autovehicul a fost de 91.248 RON.

Institutiile publice din Bucuresti au cumparat cele mai multe autovehicule noi in 2012.

In studiul efectuat de www.licitatia.ro se poate observa ca judetul in care au fost achizitionate peste jumate din autovehicule a fost Ilfov incluzand Bucuresti, unde s-au achizitionat in total 515 autovehicule pe parcursul anului 2012.

La polul opus se clasifica judete precum Braila, Covasna si Vaslui, unde autoritatile publice au solicitat oferte pentru achizitia cate unui autovehicul. In judetele Arad, Giurgiu, Gorj, Neamt, Salaj si Satu Mare nu au fost inregistrate atribuiri de contracte de achizitile publica in domeniul achizitiei de autoturisme noi.

Tabel 1. Top 10 judete dupa nr. de autovehicule atribuite prin licitatii publice

Sursa datelor http://www.licitatia.ro/licitatii-atribuiri.html

Judet Nr. autovehicule

1 Ilfov(+Bucuresti) 515

2 Mures 87

3 Constanta 60

4 Timis 35

5 Olt 29

6 Arges 25

7 Dolj 23

8 Cluj 20

9 Sibiu 19

10 Caras-Severin 16

Schimbari pe piata de achizitii publice auto in 2013

Incepand cu 2013 interdictia aplicata in ultimii ani, referitoare la achizitia de autoturisme a institutiilor si autoritatilor publice va fi eliminata. Se mentine insa o conditie, aceea ca masinile achizitionate sa nu aiba un motor mai mare de 1,6 litri si sa nu coste mai mult de 18.000 euro cu TVA inclus. Exceptia o constituie institutiile din domeniul apararii, ordinii publice si sigurantei national, in cazuri temeinic justificate.

In urma acestei masuri, prin care institutiile si autoritatile publice vor avea "verde" de la Guvern pentru achizitionarea de autoturisme in afara Programului Rabla, ne asteptam la o reluare, respectiv o crestere a numarului de achizitii de mijloace auto.

Licitatia.ro- o oportunitate pentru dealerii AUTO

Zilnic monitorizam toate Licitatiile Publice din Romania si trimitem abonatilor nostri alerte personalizate pe e-mail cu licitatiile din domeniu lor de activitate.

Puteti vizualiza achizitiile publice de autovehicule noi si sa primiti alerte pe e-mail doar pe www.licitatia.ro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1512 ori