Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cat plateste ROMATSA pe servicii de prognoza meteo: 1,8 mil lei

Cat plateste ROMATSA pe servicii de prognoza meteo: 1,8 mil lei


Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA) plateste 1,8 milioane lei, fara TVA, Administratiei Nationale de Meteorologie pentru servicii de prognoza meteorologica, contractul fiind incheiat pe o perioada de 12 luni, potrivit unui anunt publicat pe e-licitatie.ro.

Estimarea initiala a valorii contractului a fost de 2,13 milioane lei, fara TVA.

Administratia Nationala de Meteorologie va acorda servicii de meteorologie, care cuprind date si produse meteorologice de baza necesare asigurarii informarii si protectiei meteorologice a activitatilor aeronautice civile de catre subunitatile meteorologice ale ROMATSA, se mentioneaza in anunt.

Contractul a fost atribuit in 30 martie 2012 prin negociere, fara anunt de participare. ROMATSA justifica alegerea acestei proceduri prin faptul ca lucrarile/produsele/serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice.

ROMATSA are statut de regie autonoma autofinantata de importanta nationala, detine monopolul natural al serviciilor de trafic aerian si nu primeste de la bugetul statului sume pentru realizarea obiectivului de activitate sau pentru realizarea programului de investitii si dezvoltare.

Serviciile de trafic aerian sunt asigurate atat aeronavelor civile care survoleaza spatiul aerian national cat si aeronavelor care aterizeaza sau decoleaza de pe aeroporturile din Romania.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2028 ori