Carrefour pleca din Indonezia. Urmeaza Romania?

Marti, 20 Noiembrie 2012, ora 17:28
1565 citiri
Carrefour pleca din Indonezia. Urmeaza Romania?

Grupul francez Carrefour, prezent si in Romania, a anuntat marti vanzarea participatiei de 60% din lantul de magazine detinut in Indonezia catre conglomeratul CT Corp pentru 525 milioane de euro (672,78 milioane de dolari).

Tranzactia este parte a strategiei Carrefour de a se axa pe activitatile de baza si a-si aloca resursele pe tarile mature unde ocupa pozitii puternice precum si pe pietele emergente, transmite Reuters.

CT Corp, un conglomerat cu activitati bancare si media, a anuntat in iulie ca negociaza restul participatiei de 60% pe care nu o detinea la reteaua Carrefour Indonezia, care are aproximativ 83 de magazine.

Tranzactia ar urma sa se finalizeze in ianuarie 2013, fiind necesara aprobarea autoritatilor din Indonezia.

Luna trecuta, Carrefour, cel mai mare retailer din Europa, a anuntat vanzarea operatiunilor sale din Malayezia catre grupul japonez Aeon pentru 250 milioane de euro. La inceputul lunii octombrie, Carrefour si-a vandut si operatiunile din Columbia pentru doua miliarde de euro, dupa ce in luna iunie, Carrefour s-a retras de pe piata din Grecia, iar in luna august a anuntat ca isi vinde magazinele din Singapore.

Noul director general de la Carrefour, Georges Plassat, numit in luna ianuarie a acestui an, a estimat ca are nevoie de trei ani pentru a redresa grupul, prioritatile sale fiind reducerea gradului de indatorare si reducerea cheltuielilor generale.

Plassat a evocat deja in ultimele luni posibilitatea 'reajustarii' operatiunilor din Polonia si o analiza strategica a activelor din Turcia si Indonezia.

Vanzarile Carrefour au crescut in trimestrul trei din 2012 cu 2,1%, la 22,6 miliarde de euro (29 miliarde de dolari), peste estimarile analistilor, pe fondul imbunatatirii pietei din Franta.

Vanzarile companiei franceze au crescut cu 0,2% in perioada iulie-septembrie 2012, excluzand fluctuatiile de curs valutar si combustibilul. In America Latina vanzarile au crescut cu 10% si au scazut cu 3,3% in Europa si cu 3,1% in Asia. Datoria neta a grupului a scazut cu un miliard de euro pana la 9,6 miliarde euro.

In Romania, insa, retailerul anunta ca va deschide magazine noi. Reprezentantii grupului au anuntat ca se va deschide miercuri al 13-lea magazin de proximitate Carrefour Express, pe Calea Dorobanti din Bucuresti. Noul Carrefour Express va avea un spatiu de vanzare de aproximativ 140 de metri patrati, in care clientii vor gasi o gama de aproximativ 2.000 de produse.

Carrefour Express Dorobanti este cel de-al 13-lea magazin de proximitate din portofoliul Carrefour, primul magazin fiind deschis pe 12 octombrie 2011 in Piata Domenii.

In ceea ce priveste zvonurile referitoare la un posibil exit de pe piata locala, reprezentantii din Romania ai grupului de retail nu au facut nicio precizare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#carrefour Indonezia, #carrefour Romania, #Carrefour magazine Bucuresti , #Companii Romania