Baumix: Piata materialelor de constructii, in 2012 la fel ca in 2011

Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 13:24
2916 citiri
Baumix: Piata materialelor de constructii, in 2012 la fel ca in 2011

Piata materialelor de constructii se va situa in acest an la nivelul din 2011, intr-un scenariu pozitiv, dupa o scadere de 20% in 2011 fata de anul anterior, a anuntat luni producatorul de materiale de constructii Baumix.

Astfel, potrivit reprezentantilor companiei, in 2012 piata renovarilor nu are perspective de crestere pana cand nu va fi relansata politica de creditari, iar in ceea ce priveste piata constructilor noi - ansambluri rezidentiale sau cladiri de birouri- aceasta depinde in foarte mare masura de politica nationala de taxe si impozite care, in acest moment, nu este atractiva pentru investitori.

Legat de evolutia preturilor pentru materialele de constructii, 2012 va fi cu siguranta un an cu materii prime si resurse mai scumpe in general ceea ce, potrivit Baumix, va duce la o scumpire cu minim 5% a materialelor de constructii.

"Tendinta anului 2011 a fost din pacate de promovare a produselor cu pret mic, ceea ce a dus la scaderea profitabilitatii pe intreg lantul, si va avea ca efect lucrari cu durata scurta de exploatare si la nivel calitativ mediocru.

"Noi speram intr-o reorientare a preferintelor consumatorului inspre produsele de calitate in detrimentul celor caracterizate doar de un pret mic, fapt care ar putea aduce efecte benefice spectaculoase in industria de profil, atat pe verticala cat si pe orizontala," a declarat Razvan Bobe, director cercetare dezvoltare Baumix.

Asadar, o revenire din punct de vedere calitativ a pietei materialelor de constructii incepand cu 2012 va atrage si o revenire a valorii pietei. Totusi, conform reprezentatilor Baumix, in privinta volumelor, acestea nu se vor mai situa la nivelul anilor precedenti.

In ceea ce priveste posibila intrare pe piata a unor jucatori noi in 2012, potrivit reprezentantilor Baumix, aceasta este putin probabila, in conditiile in care suma capacitatilor de productie existente, conform declaratiilor producatorilor, depaseste necesarul actual.

De asemenea, se estimeaza ca, dat fiind contextul economic si faptul ca piata materialelor de constructii a fost una dintre cele mai afectate de criza din ultimii ani, si in 2012 vom asista la falimente, preluari.

Compania Baumix este prezenta pe piata din Romania din 2003. Compania are la ora actuala sase linii de productie la Ploiesti cu o capacitate de productie de 35.000 tone lunar.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#Baumix Ploiesti piata materiale de constructii, #preturi materiale de constructii Baumix, #estimari piata materiale de constructii , #Companii Romania