Arpechim ar putea fi preluata de un consortiu printr-un parteneriat public-privat

Luni, 16 Ianuarie 2012, ora 16:28
1390 citiri
Arpechim ar putea fi preluata de un consortiu printr-un parteneriat public-privat

Rafinaria Arpechim este ofertata de un consortiu care s-a oferit sa o preia in parteneriat cu statul roman, a anuntat luni prefectul judetului Arges, Gheorghe Davidescu.

Discutiile cu reprezentantii consortiului care s-a oferit sa preia in parteneriat public privat rafinaria Arpechim au avut loc vineri, la sediul Prefecturii.

"Intalnirea s-a desfasurat la Institutia Prefectului, am avut ca invitati cativa specialisti care au lucrat sau lucreaza pe platforma Arpechim. Am discutat parametrii tehnici, am discutat pasii care urmeaza, s-au informat de starea si de situatia platformei".

"Cert este ca sunt foarte hotarati sa faca acest lucru. Eu vreau sa intermediez, in aceasta saptamana, o intalnire la nivelul primului ministru. Este o oportunitate de care avem mare nevoie", a declarat prefectul judetului Arges.

Gheorghe Davidescu a mai sustinut ca, in 15 zile de la semnarea contractului, reprezentantii consortiului vor achita suma necesara pornirii instalatiilor, singura conditie fiind aceea sa fie in stare buna.

"Eu vreau sa porneasca odata aceasta instalatie, iar reprezentantii consortiului de care v-am spus, au spus ca, din momentul semnarii contractului de confidentialitate si de parteneriat, in 15 zile ei achita suma necesara".

"Daca vor achita aceasta suma, ei au asigurata sursa de petrol si daca se va incheia la termen acest contract si revizia se va desfasura in bune conditii, adica instalatiile nu sunt intr-o stare mai proasta, atunci exista toate sansele ca in luna aprilie sa avem titei pe instalatie", a mai adaugat Gheorghe Davidescu.

Gheorghe Davidescu a evitat sa dea informatii despre investitorul care vrea sa preia Arpechim in parteneriat cu statul si a spus ca este vorba de o clauza de confidentialitate.

"Sa nu credeti ca este o singura oferta, aceasta este una dintre oferte. Pentru mine este cea mai serioasa oferta pana in acest moment, dar sunt si altele si acesti oameni care vor sa vina sa investeasca cer confidentialitate", a afirmat Davidescu.

Peste 250 de angajati ai Arpechim Pitesti, dintr-un total de 600, au intrat, incepand cu data de 9 ianuarie, in perioada de preaviz de 90 de zile, urmand ca la inceputul lunii martie sa intre in somaj.

Salariatii care intra in perioada de preaviz vor primi integral drepturile salariale, dar si cate 35.100 de lei, reprezentand salarii compensatorii.

De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
#Arpechim Romania, #vanzare actiuni Arpechim, #parteneriat public privat Arpechim , #Companii Romania