Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

APIA verifica legalitatea acordarii subventiilor catre firmele din grupul InterAgro

APIA verifica legalitatea acordarii subventiilor catre firmele din grupul InterAgro


Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a anuntat vineri ca a dispus verificari amanuntite privind instrumentarea cererilor de sprijin depuse de firmele din grupul InterAgro incepand cu anul 2007, precum si legalitatea acordarii subventiilor catre aceste firme.

Omul de afaceri Ioan Niculae, dar si functionari de la APIA si angajati ai InterAgro vor fi cercetati de procurorii anticoruptie pentru fraude cu fonduri europene, cauza fiind disjunsa din dosarul in care patronul InterAgro va fi judecat pentru finantarea campaniei electorale din 2009.

Informatia apare in rechizitoriul prin care Ioan Niculae si presedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, au fost trimisi in judecata.

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) functioneaza in subordinea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale. Incepand cu 1 ianuarie 2007, APIA deruleaza fondurile europene pentru implementarea masurilor de sprijin finantate din Fondul European pentru Garantare in Agricultura (FEGA).

Subventiile se acorda sub forma de plati directe la hectar gestionate de Sistemul Integrat de Administrare si Control (IACS) si in cadrul masurilor de piata pentru implementarea mecanismelor comerciale conform Politicii Agricole Comune (PAC).

Astfel, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura administreaza sistemul de certificate de export-import si garantii pentru importul si exportul produselor agricole, elaboreaza si implementeaza procedurile privind aplicarea sistemului de interventie pentru produsele agricole.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1948 ori