Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ANIF a prelungit vechile contracte de paza, valoarea acestora se ridica la 4,8 milioane lei

ANIF a prelungit vechile contracte de paza, valoarea acestora se ridica la 4,8 milioane lei


Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare (ANIF) a prelungit vechile contracte de paza pentru ca procedura de licitatie pentru incheierea altor contracte este in prezent contestata, a declarat directorul general al institutiei, Adi Barbu.

"Procedura este contestata si nu avem cum sa desfasuram activitatea de paza. Contractele nu sunt facute pe o perioada anume, insa in momentul in care noi primim decizia de la Curtea de Apel, in secunda a doua, vor fi alte contracte cu valori mult mai mici. Pentru noi reprezinta o problema pentru ca sunt incheiate la o suma mai mare si ne mananca din buget", a spus Adi Barbu.

Acesta a declarat ca urmatorul termen in procesul de la Curtea de Apel Bucuresti este 20 mai 2013.

Potrivit informatiilor publicate pe site-ul www.e-licitatie.ro valoarea cumulata a celor sapte contracte este de 4,8 milioane de lei, fara TVA.

Ofertantii castigatori pe fiecare lot in parte sunt SC Grup EST Security SRL, cu un contract in valoare de 201.348 lei, SC Interguard Grup SRL care a primit patru contracte, unul in valoare de 181.074 lei, un altul de 1.000.440 lei, cel de-al treilea contract in valoare de 575.729 lei, iar un al patrulea contract ajunge la 924.594 lei. Compania SC Guard One Alarm System SRL a primit un contract in valoare de 997.242 lei, iar SC Romnational SRL a castigat unul de 925.139 lei.

Data atribuirii contractelor este 25 februarie 2013.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii, remis in luna mai 2012, seful Agriculturii, Daniel Constantin, i-a cerut demisia directorului general al ANIF de la acea vreme, Gheorghe Iordache, in urma finalizarii unei anchete a Corpului de Control al MADR. Rezultatele controlului au aratat ca acesta a semnat contracte pentru "servicii de paza" la un pret de peste 13 ori mai mare decat pretul contractelor incheiate pentru acelasi tip de servicii pentru primele cinci luni ale acelui an.

Sistemul de paza implementat pe fiecare lot in parte consta in gruparea filialelor judetene pe sapte loturi, iar valoarea totala a celor sapte loturi pe durata de sapte luni (1 iunie - 31 decembrie 2012) a fost de 42,045 milioane lei fara TVA.

Ofertantii castigatori pe fiecare lot in parte au fost SC Grup EST Security SRL, cu o valoare a contractului de 1,382 milioane lei, SC Interguard Grup SRL - 1,386 milioane lei, SC Interguard Grup SRL - 10,056 milioane lei, SC Interguard Grup SRL - 6,699 milioane lei, SC Guard One Alarm System SRL - 8,94 milioane lei, SC Romnational SRL - 6,424 milioane lei si SC Interguard Grup SRL - 7.156.253 lei. Preturile nu includ TVA.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1833 ori