Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Amenda primita de Posta Romana, discutata de Guvern miercuri

Amenda primita de Posta Romana, discutata de Guvern miercuri


Ministrul Comunicatiilor, Dan Nica, a anuntat ca problema amenzii pe care trebuie sa o plateasca Posta Romana, primita de la Consiliul Concurentei, de peste 100 milioane lei, va fi discutata in sedinta de guvern de miercuri.

"Problema va fi rezolvata in guvern, miercuri vom prezenta situatia premierului Ponta. Voi discuta si cu ministrul Finantelor pentru a gasi o solutie in acest caz", a spus Nica.

Compania Nationala Posta Romana a fost amendata de Consiliul Concurentei cu 103,3 milioane lei (24,06 milioane euro), reprezentand 7,2% din cifra de afaceri realizata pe 2009, pentru abuz de pozitie dominanta. Cifra de afaceri din 2009 a Postei Romane s-a ridicat la 1,43 miliarde lei

Investigatia Consiliului a urmarit doua posibile incalcari ale legii privind abuzul de pozitie dominanta al Postei Romane, prin politica sa de acordare a reducerilor tarifare pentru furnizarea unor servicii postale.

Este vorba de acordarea unui tratament preferential companiei Infopress Group SA si aplicarea unor reduceri tarifare intr-un mod discriminatoriu anumitor beneficiari pentru prestarea de servicii postale standard de corespondenta comerciala si Infadres.

Intermediari sunt companiile care desfasoara activitati de producere a trimiterilor postale (pliante etc), precum si de preluare si sortare a corespondentei. Serviciul postal "Infadres" se refera la expedierea de publicitate prin posta adresata pe piata interna.

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri ca

Acolo neregulile sunt extrem de grave, iar ministrul comunicatiilor mi-a solicitat si voi trimite Corpul de control al primului ministru, impreuna cu persoanele competente de la Finante si de la Interne. Sper sa va prezint intr-un timp cat mai scurt adevarata dimensiune a situatiei de la Posta Romana.

Domnul ministru Nica mi-a comunicat ca in jur de 250 de directori nou angajati, cam toti de prin acelasi judet, vor trebui sa ne dea explicatii referitoare la situatia inadmisibila in care a ajuns Compania Nationala Posta Romana", a explicat primul-ministru.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1708 ori