Afla ce avere au sefii companiilor de stat care vor fi listate la Bursa!

Joi, 12 Ianuarie 2012, ora 12:53
7727 citiri
Afla ce avere au sefii companiilor de stat care vor fi listate la Bursa!
Averile sefilor de companii de stat care urmeaza sa fie listate la Bursa

Mai multe companii de stat urmeaza sa fie privatizate la Bursa. Business 24 a vrut sa afle care este averea sefiilor care conduc aceste companii. Printre cei vizati se numara directorul general Transgaz, CEO-ul Petrom, Mariana Gheorghe si seful CEC, Radu Gratian Ghetea.

Directorul general adjunct al SC Hidroelectrica SA, Zachia-Zlatea Dragos Corneliu, a declarat, pe data de 7 iunie 2011, ca a incasat un venit anual de 187.083 lei, datorita functiei de director la Hidroelectrica.

Pentru ca este membru in Consiliul de Administratie la Radet, Zachia Dragos Corneliu a mai primit anual 508 lei. Pentru functia de membru in Consiliul de Administratie la filiala pentru servicii si reparatii Hidroserv Cluj SA, Zachia incaseaza anual 336 lei.

Pe langa acesti bani, directorul adjunct al Hidroelectrica a declarat ca detine trei masini (un Ford Focus, un Hyundai Tucson si o Dacia Solenza) si cateva terenuri. Cel mai mare teren pe care il detin sotii Zachia are o suprafata de 2.900 de metri patrati si se afla in judetul Hunedoara. Cei doi soti detin, impreuna, doua terenuri in judetul Ilfov, unul cu o suprafata de 1.250 metri patrati, iar al doilea cu o suprafata de 450 metri patrati.

Cosma Emil Florin detine functia de director general la Transgaz SA Medias. Potrivit declaratiei de avere completate pe 9 iunie 2011, acesta obtine un salariu anual de 132.074 lei. Pe langa acesti bani, Cosma Emil Florin a declarat ca mai incaseaza anual 7.086 de lei de la Asociatia Patronala Gazrom.

Directorul Transgaz mai are un depozit la MKB Nexte Bank, in valoare de 68.286 de lei si unul de 4.032 de euro, deschis la aceeasi institutie bancara. La BRD, Cosma Emil Florin are un depozit de 110.700 de lei.

Radu Gratian Ghetea are o salupa de agrement

Radu Gratian Ghetea, presedintele CEC Bank, a declarat, pe 15 iunie anul trecut ca primeste un salariu anual de peste 263.000 lei, pentru functiile de membru in mai multe consilii de administratie, printre care se numara cel al Biroului de Credit. Radu Gratian Ghetea mai detine doua automobile, un Audi A3 si un Audi Q5, dar si o salupa de agrement. Seful CEC Bank are mai multe depozite, atat in lei, cat si in valuta.

La CEC, Radu Ghetea are deschise trei conturi, unul in lei, altul in dolari si al treilea in euro. La Alpha Bank, Radu Ghetea are un cont de peste 1.422.700 lei, in timp ce la Banca Romaneasca si Piraeus Bank are cate un cont in euro, fiecare de peste 100.000 de euro.

Directorul general Transelectrica, Horia Hahaianu, a declarat, pe 6 iulie anul trecut ca incaseaza un salariu anual de 66 297 lei. Acesta mai are actiuni la Sybase Software, in valoare totala de 100 de lei si la Heracle Intermed, a caror valoare la zi, la data cand a fost completata declaratia de venit, se ridica la 5000 lei.

Directorul general Transelectrica are mai multe imprumuturi si conturi deschise la bancile locale. La Banca Carpatica, Horia Haianu a contractat un credit de nevoi personale, in 2006, scadent in 2017 in valoare de 17.500 de lei. Tot un credit de nevoi personale a contractat si la Banca Ion Tiriac, in valoare de 5.000 de euro, a carui scadenta a fost anul trecut.

La Alpha Bank, Horia Haianu are un credit de nevoie personale contractat in 2007, cu scadenta in 2015, in valoare de 9.964 de euro. La aceasta banca, directorul general Transelectrica mai are si un credit cu ipoteca, scadent in 2037, in valoare de 87.018 euro. In plus, Horia Haianu a precizat ca are bijuterii si timbre in valoare de 10.000 de euro si o colectie de timbre pe care a mostenit-o, in valoare de 15.000 de euro.

Sefii de companii de stat care nu au publice declaratiile de avere

Declaratia de avere a lui Marius Vatavu, directorul general al Postei Romane, nu poate fi gasita pe site-ul Agentiei Nationale de Integritate. Nici declaratia Marianei Gheorghe, directorul executiv al celei mai mari companii locale, Petrom nu a putut fi gasita.

De asemenea, pe site-ul ANI nu pot fi gasite declaratiile de avere ale Gabrielei Bordea, noul director general Tarom si nici declaratia lui Marcel Adrian Piteiu, directorul general de la Transgaz.

Mariana Gheorghe conduce Petrom din 15 iunie 2006, cand l-a inlocuit pe Gheorghe Constantinescu. Acesta a fost numit consilier al presedintelui OMV, Wolfgang Ruttenstorfer. Gabriela Bordea, noul director de la Tarom, si-a inceput activitatea pe 1 aprilie anul trecut, dupa ce Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, a semnat numirea sa.

Gabriela Bordea si-a inceput activitatea in cadrul Companiei TAROM in anul 1973, si a lucrat in toate sectoarele companiei, respectiv in Directia Marketing si Vanzari. Gabriela Bordea a inlocuit-o pe Ruxandra Brutaru, care a demisionat de la Tarom, invocand motive personale, pe 15 martie anul trecut.

Marcel Adrian Piteiu a fost numit in functia de director general al Romgaz, inlocuidu-l pe Francisc Toth pe 15 ianuarie 2009. La acea data, ministru al Economiei era Adriean Videanu. Acesta a anuntat, in cadrul unei conferinte de presa, mai multe inlocuiri la nivelul conducerii in companiile nationale.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#companie stat, #companie stat listare bursa, #avere sefi companii listare bursa, #avere miliardari , #Companii Romania