Afacerile din domeniul serviciilor prestate intreprinderilor au crescut in august

Miercuri, 10 Octombrie 2012, ora 12:18
1829 citiri
Afacerile din domeniul serviciilor prestate intreprinderilor au crescut in august

Afacerile din domeniul serviciilor prestate intreprinderior au crescut cu 5,6% in augustr 2012 fata de august 2011, ca serie bruta, si cu 5,3%, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

Cifra de afaceri din serviciile prestate intreprinderilor a scazut, ca serie bruta, cu 1,3% in august 2012 fata de luna precedenta si cu 0,2% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, anunta Institutul National de Statistica.

Scaderea de 1,3% in august 2012 fata de luna precedenta, ca serie bruta, a fost cauzata de diminuarea inregistrata de activitatile de servicii informatice (20%), depozitarea si activitatile auxiliare pentru transporturi (5,6%), activitatile de posta si curier (5,1%), activitatile juridice si de contabilitate, activitatile de consultanta in management -4,5%), transporturile terestre si transporturile prin conducte (4,3%), transporturi pe apa (3,7%) si telecomunicatiile (1,2%).

In august 2012, comparativ cu luna iulie 2012, s-au inregistrat cresteri in domeniul publicitatii si activitatilor de studiere a pietei (12,3%), activitatilor de productie cinematografica, video si de programe de televiziune, inregistrarilor audio si activitati de editare muzicala (7,7%) si transporturilor aeriene (5,6%).

Cifra de afaceri in serviciile prestate intreprinderilor in august 2012 fata de iulie 2012, serie ajutata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 0,2% ca urmare a diminuarilor inregistrate in cazul activitatilor de editare (6,3%), depozitarii si activitatilor auxiliare pentru telecomunicatii (3,1%), transporturilor terestre si transporturilor prin conducte (2,9%), transporturilor pe apa (2,2%), telecomunicaiilor (1,1%) si activitatilor de posta si curierat (0,2%).

In august 2012, fata de iulie 2012, cresteri s-au inregistrat in cazul activitatilor de publicitate si studiere a pietei (14,7%), activitatilor de secretariat, servicii suport si alte activitati de servicii prestate in principal intreprinderilor (3,3%), activitatilor juridice si de contabilitate, activitatilor de consultanta in management (0,8%) si transporturilor aeriene (0,4%).

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intreprinderilor in august 2012 fata de august 2011

Cifra de afaceri din serviciile prestate intreprinderilor, serie bruta, in august 2012, comparativ cu august 2011, a crescut cu 5,6%, ca urmare a avansului inregistrat de activitatile de arhitectura si inginerie, activitatilor de testari si analiza tehnica (34,9%), transporturilor pe apa (11,4%), transporturilor aeriene (9,7%), telecomunicatiilor (1,4%), activitatilor de posta si de curier (0,7%), depozitarea si activitati auxiliare pentru transporturi (0,2%).

In august 2012, fata de august 2011, s-au inregistrat scaderi in cazul activitatilor profesionale, stiintifice si tehnice (12,1%), activitatilor juridice si de contabilitate, activitatilor de consultanta in management (11%), transporturilor terestre si transporturilor prin conducte (7%) si activitatilor de difuzare si transmitere de programe (3,7%).

Cifra de afaceri din serviciile prestate intreprinderilor in august 2012 fata de august 2011, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 5,3%, datorita avansului inregistrat de activitatile de arhitectura si inginerie, activitatile de testari si tehnica (31,8%), transporturile pe apa (16,9%), transporturile aeriene (9,7%), depozitarea si activitatile auxiliare pentru transporturi (+1,6%), activitatile de posta si de curier (0,5%) si telecomunicatii (0,4%).

In august 2012, fata de august 2011, s-au inregistrat scaderi in cazul altor activitati profesionale, stiintifice si tehnice (12,8%), activitatilor de difuzare si transmitere de programe (9,2%), transporturilor terestre si transporturilor prin conducte (7,2%), activitatilor juridice si de contabilitate si activitatilor de consultanta in management (2,6%).

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intreprinderilor in primele opt luni din 2012 fata de aceeasi perioada a anului trecut

In primele opt luni ale acestui an, comparativ cu aceeasi perioada din 2011, cifra de afaceri din serviciile prestate intreprinderilor, serie bruta, a crescut cu 5,8%, pe fondul avansului inregistrat de transporturile aeriene (8,9%), transporturile pe apa (8,3%), depozitarea si activitatile auxiliare pentru transporturi (7%), transporturile terestre si transporturile prin conducte (4,2%), telecomunicatii (3,4%), activitatile de arhitectura si inginerie, activitatile de testari si analiza tehnica (2,5%), activitati juridice si de contabilitate si activitatile de consultanta in management (1,5%).

In primele opt luni din 2012, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, s-au inregistrat scaderi la activitatile de difuzare si transmitere de programe (11,9%) si la activitati de posta si de curier (0,2%).

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#INS servicii prestate intreprinderi, #servicii prestate intreprinderi august, #INS servicii intreprinderi , #Companii Romania