2012, vazut cu pesimism de producatorii alimentari

Miercuri, 21 Decembrie 2011, ora 15:34
1457 citiri
2012, vazut cu pesimism de producatorii alimentari

Iustin Paraschiv, proprietarul unui grup de firme cu afaceri de aproape 160 milioane euro in industria alimentara si agricultura, a declarat miercuri ca desi in acest an afacerile grupului au urcat cu 20% pentru 2012 vede "negru in fata ochilor" din cauza incertitudinii economice la nivel european.

"Pentru 2012 vad negru in fata ochilor, din cauza incertitudinii economice la nivel european, care va influenta si piata din Romania. Bancile sunt din ce in ce mai reticente cu creditele", a spus Paraschiv intr-o conferinta de presa.

El a adaugat ca grupul pe care il detine impreuna cu familia sa va avea in acest an o crestere cu 20% a cifrei de afaceri, de la aproape 150 de milioane de euro anul trecut, pe fondul suplimentarii capacitatilor de productie.

Paraschiv va investi circa 10 milioane de euro in 2012 in afacerea sa

Familia Paraschiv a investit in acest an sapte milioane de euro in cresterea capacitatii de productie a mai multor ferme de pui pe care le detine la Ramnicu Valcea si in doua platforme logistice la Ramnicu Valcea si Popesti Leordeni.

"Vom investi circa patru milioane de euro in modernizarea unei ferme de porci pe care o avem in Ramnicu Valcea si unde crestem acum 13.000 de capete. Vrem ca pana in primavara sa ajungem la o capacitate de 75.000 de capete", a spus Paraschiv.

Pentru anul viitor, Paraschiv a bugetat investitii de aproape 10 milioane de euro, in principal in marirea capacitatii de productie a unei fabrici de furaje, de la 7.000 la 12.000 de tone pe luna. O parte din bani (circa 4 milioane de euro) vor fi cofinantare europeana.

Grupul de firme are afaceri in domenii precum agro-zootehnie si trading. Cea mai importanta companie a grupului este producatorul si retailerul Ana si Cornel, infiintat in 1994. Retailerul detine o retea proprie de peste 100 magazine in Valcea, Dolj, Gorj, Hunedoara, Olt, Prahova, Bucuresti, Ialomita, Vrancea, Bacau si alte orase.

Paraschiv: Anul viitor preturile tuturor tipurilor de carne vor creste

"N-am depins pana acum de marii retaileri. Si acum, dar mai ales in urmatoarea perioada, lupta dintre marii retaileri va fi atat de mare incat la mijloc va pica de fiecare data producatorul. Marile magazine sunt din ce in ce mai multe, iar producatorii autohtoni raman aceiasi. Daca nu aveam magazine proprii, ar fi trebuit sa reduc tot din profitul meu, presat de lanturile de retail, si nu m-as fi putut dezvolta", a spus Iustin Paraschiv.

El crede ca anul viitor preturile la toate tipurile de carne vor creste, urmand tendinta de la nivel european. In consecinta, romanii se vor indrepta catre produse mai ieftine.

"In 2012 s-a anuntat ca se vor relua exporturile de porci. Daca se va relua exportul catre Rusia, va fi cea mai mare realizare a Guvernului actual, pentru ca Rusia este unul dintre cei mai mari importatori de porci. Romania va fi competitiva datorita costurilor mici cu transportul pana in Rusia, piata care penu noi este mai intersanta decat cea a Uniunii Europene", a mai spus Paraschiv.

Grupul are peste 2.000 de angajati si detine si companiile Carmistin, Pajo Holding, Avicarvil si Ladrisi Grup.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Iustin Paraschiv, #producator alimentar, #crestere preturi carne, #preturi carne 2012 , #Companii Romania