Oamenii de afaceri turci ar putea obtine mai usor viza de Romania

Vineri, 30 Decembrie 2011, ora 15:48
1701 citiri
Oamenii de afaceri turci ar putea obtine mai usor viza de Romania
Cetatenii turci ar putea primi mai usor vize / Sursa foto: Cotidianul

Inlesnirea acordarii de vize pentru cetatenii turci, in special oameni de afaceri, a fost subiectul unui memorandum discutat in Guvern, iar in momentul de fata se lucreaza la proceduri, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, ministrul roman de Externe, Teodor Baconschi.

"Am trecut prin Guvern un memorandum prin care propunem, in limita acquis-ului Schengen, o anumita flexibilizare in viitor a regimului de vize si lucram pe proceduri in momentul de fata sa vedem cum putem face mai ales pentru oamenii de afaceri", a declarat ministrul de Externe.

Teodor Baconschi a spus ca partea romana isi propune acordarea de vize pe cinci in loc de trei ani."Speram sa poata fi asigurat un sistem cu intrari multiple, cu respectarea angajamentelor noastre. Vom prezenta procedura exacta la inceputul lunii viitoare", a spus ministrul, care a participat, in Turcia, la reuniunea anuala a ambasadorilor turci.

Baconschi a spus ca a profitat de acest prilej pentru a expune politica Romaniei in Balcanii Occidentali . "Am sustinut procesul de integrare europeana pe baza meritelor individuale ale fiecarui stat candidat si necesitatea de a coopera cu Turcia pentru stabilitatea vecinatatii noastre comune", a spus Baconschi referindu-se la mesajul pe care l-a transmis cu ocazia acestei reuniuni.

El este primul ministru de Externe roman care poarticipa la aceasta reuniune. Totodata, Baconschi a precizat ca in prezent cele doua parti lucreaza la elaborarea unui plan de actiuni pentru punerea in practica a parteneriatului strategic semnat de presedintii Traian Basescu si Abdullah Gul.

Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
#vize cetateni turci, #viza Turcia, #viza oameni afaceri Turcia , #Companii offshore