Ancheta impotriva Gazprom: Putin critica "abordarea neconstructiva" a UE

Duminica, 09 Septembrie 2012, ora 12:01
1664 citiri
Ancheta impotriva Gazprom: Putin critica "abordarea neconstructiva" a UE

Presedintele rus Vladimir Putin a criticat duminica "abordarea neconstructiva" a Bruxellesului, in contextul in care Comisia Europeana a deschis in aceasta saptamana o ancheta impotriva gigantului rus Gazprom, suspectat de practici anticoncurentiale.

"Consideram ca este o abordare neconstructiva", a declarat el intr-o conferinta de presa in ultima zi a summitului anual al Forumului de Cooperare Economica Asia-Pacific (APEC) de la Vladivostok, in Extremul-Orient rus, informeaza France Presse.

"Regretam ca s-a intamplat asta", a mai spus el.

Totusi, Vladimir Putin a respins ideea ca ar exista un razboi comercial cu UE dupa ce Bruxellesul a anuntat deschiderea acestei anchete. "Avem relatii extrem de calde si constructive. Nu este un razboi comercial", a mai afirmat liderul de la Kremlin, citat de Reuters.

Comisia Europeana a anuntat marti ca a deschis o ancheta oficiala impotriva Gazprom, suspectand gigantul rus ca a impiedicat concurenta si a manipulat preturile in mai multe tari din Europa Centrala si de Est extrem de dependente de livrarile de gaze rusesti.

Þarile vizate sunt Polonia, Cehia, Slovacia, Bulgaria, Ungaria, Lituania, Letonia si Estonia.

Compania rusa a dat miercuri asigurari ca respecta normele tarilor unde opereaza. "Gazprom acorda o mare atentie respectarii tuturor normelor dreptului international si legislatiei tarilor unde isi desfasoara activitatile", a precizat grupul rus intr-un comunicat.

"Activitatea grupului Gazprom pe piata Uniunii Europene, inclusiv in ceea ce priveste stabilirea preturilor la gaze, corespunde normelor folosite de alti producatori si exportatori de gaze", a adaugat compania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
#Gazprom ancheta, #investigatie Gazprom, #cercetare Gazprom , #Companii offshore