Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Viitorul Yahoo se decide: Activele din Asia, vandute pentru 17 miliarde de dolari?

Viitorul Yahoo se decide: Activele din Asia, vandute pentru 17 miliarde de dolari?


Yahoo va lua in considerare vanzarea actiunilor din Yahoo Japonia si Alibaba, printr-o tranzactie estimata la aproximativ 17 miliarde de dolari, in conditiile in care intreaga valoare de piata a companiei este de aproximativ 18,5 miliarde de dolari.

Decizia va fi discutata in cadrul sedintei de joi a Consiliului de Adiministratie al companiei, potrivit Forbes.

Tranzactia ar include valoarea participatiei de 40% detinuta de Yahoo la Alibaba, una din cele mai mari companii de IT din China.

Alibaba si Yahoo Japan ar trebui sa creeze entitati juridice separate, pe care sa le inzestreze cu bani si active. Acestea ar urma apoi sa fie oferite Yahoo in schimbul actiunilor la cele doua companii, pentru a evita plata unor taxe suplimentare pe tranzactii.

Pachetele de actiuni detinute de Yahoo la Alibaba (40%) si Yahoo Japonia (35%), companie pe care o controleaza impreuna cu operatorul japonez de telecomunicatii Softbank, sunt considerate de investitori "de departe cele mai importante active" ale grupului american.

Potrivit surselor, Yahoo ar dori sa patreze o participatie de 15% din Alibaba, cu toate ca miliardarul Jack Ma, care controleaza Alibaba, a declarat de mai multe ori ca doreste sa rascumpere intreaga participatia Yahoo.

Alte masuri luate in calcul anterior de conducerea Yahoo se refera la vanzarea de participatii minoritare catre fonduri de capital privat, varianta respinsa insa de principalii actionari. Reprezentantii Yahoo au refuzat sa comenteze informatiile.

Situatia companiei pe piata IT nu este una foarte buna avand in vedere competitia care include colosi precum Google si Facebook. Prin urmare, Yahoo este pusa in situatia in care trebuie sa-si deciza urgent viitorul.

Actiunile companiei au evoluat pe minus pe parcursul sedintei bursiere de miercuri de la New York, in linie cu intregul sector IT, insa au inchis in urcare cu aproape 6% dupa aparitia informatiilor privind vanzarea activelor asiatice.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1517 ori