Verizon investeste peste 3 miliarde de dolari in licente wireless

Duminica, 04 Decembrie 2011, ora 10:00
1462 citiri
Verizon investeste peste 3 miliarde de dolari in licente wireless

Compania Verizon a declarat ca a cumparat spectru de licente wireless in valoare de 3,6 miliarde de dolari, cu acoperire asupra a circa 260 de milioane de americani, de la un consortiu de companii de cablu, printre care, Comcast, Time Warner Cable si Bright House Networks.

Cresterea spectrului de frecvente inseamna mai multe benzi largi pentru companiile de telecomunicatii care furnizeaza servicii de internet si voce clientilor lor de pe segmentul mobile. Miscarea vine in contextul in care vanzarile de smartphone-uri si tablete a crescut mult in ultimii ani si cererea de date a consumatorilor a crescut exponential, informeaza CNN Money.

In acest sens, Dan Mead, directorul executiv a diviziei Verizon Wireless, a declarat ca spectrul reprezinta materia prima pe care se construiesc retelele wireless si ca achizitia spectrului de frecvente va consolida pozitia de lider a companiei si ii va permite sa realizeze produse 4G LTE si servicii mai performante pentru clienti.

Totodata insa, cresterea volumului de date wireless conduce la un deficit de spectru de frecvente, Comisia Federala de Comunicatii declarand ca excedentul actual de 225Mhz de spectru de frecvente wireless se va transforma intr-un deficit de 275 MHz, pana in 2014.

In acest context, Comisia Federala de Comunicatii s-a angajat sa elibereze 500 de MHz de spectru in urmatorii 10 ani, insa problema este ca multe posturi de televiziune din intreaga tara, care detin in prezent frecvente din spectru, nu le folosesc, insa nici nu sunt dispuse sa renunte la ele.

Astfel, companii precum AT&T intentioneaza sa cumpere T-Mobile pentru a putea exploata spectrul sau de frecvente, iar Sprint a semnat acorduri cu furnizorii Clearwire si LightSquared, in timp ce Verizon a achizitionat acum un spectru de frecvente din cota alocata furnizorilor de cablu, dar neutilizata.

Recent, retelele wireless au devenit o afacere cu capital mare, mai ales daca tinem cont de cheltuielile implicate in intretinerea si exploatarea retelelor.

Prin vanzarea spectrului lor, furnizorii de cablu anunta de fapt ca sunt interesati de wireless insa nu si de costurile pe care le implica functionarea unei astfel de retele.

De altfel, in afara de banii primiti, in urma afacerii cu Verizon, companiile de cablu pot deveni furnizori en-gros, folosindu-se de reteaua Verizon, si oferind, cablu, internet si telefonie.

Conform acordului dintre Verizon si furnizorii de cablu, Comcast va primi in jur de 2,3 miliarde din vanzare, Time Warner Cable in jur de 1,1 miliarde de dolari, in timp ce Bright House Networks va primi 189 milioane de dolari.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#verizon wireless, #achizitie spectru frecventa, #Verizon spectru frecventa , #Companii IT