Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Veniturile Yahoo au crescut la finalul lui 2012 pentru prima data 4 ani

Veniturile Yahoo au crescut la finalul lui 2012 pentru prima data 4 ani
Veniturile companiei americane Yahoo au crescut in trimestrul al patrulea din 2012 pentru prima data in ultimii patru ani, la 1,35 miliarde de dolari, in timp ce pentru intregul an au stagnat la 4,98 miliarde de dolari.

Lichiditatile companiei au urcat de peste doua ori anul trecut, de la 2,5 miliarde de dolari la 6 miliarde de dolari.

Excluzand transferurile catre parteneri, Yahoo a consemnat venituri de 4,68 miliarde de dolari pentru anul trecut, in urcare cu aproape 7% fata de 4,38 miliarde de dolari in anul precedent.

Estimarile companiei privind rezultatele pentru primele trei luni ale acestui an se situeaza, insa, usor sub nivelul anticipat de piata, potrivit CNBC.

Compania vizeaza venituri excluzand costurile cu partenerii de 1,07-1,1 miliarde de dolari, sub estimarile analistilor de pe Wall Street de 1,12 miliarde de dolari.

Profitul net pentru anul trecut s-a situat la aproape 4 miliarde de dolari, comparativ cu 1 miliard de dolari in anul anterior, rezultatul fiind influentat puternic de vanzarea unei participatii la compania chineza Alibaba.

Pentru trimestrul al patrulea, veniturile au avansat cu circa 2%, de la 1,32 miliarde de dolari in anul anterior la 1,35 miliarde de dolari.

"In 2012, Yahoo a inregistrat o crestere a veniturilor pentru prima data in patru ani, cu un avans de 2% fata de aceeasi perioada a anului trecut", a declarat directorul general, Marissa Mayer. Trimestrul al patrulea este primul trimestru intreg pe parcursul caruia Mayer s-a aflat la conducerea companiei.

Excluzand costurile cu site-urile partenere, veniturile au crescut cu 4,4%, la 1,22 miliarde de dolari. Profitul net a coborat de la 295,6 milioane de dolari in ultimele trei luni din 2011 la 272,3 milioane de dolari, 23 de centi pe actiune, in aceeasi perioada a anului trecut.

Wall Street anticipa ca Yahoo sa raporteze profit de 28 de centi pe actiune si venituri de 1,21 miliarde de dolari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 993 ori