Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Veniturile producatorului de solutii de afaceri SAP au crescut anul trecut la 17 miliarde euro

Veniturile producatorului de solutii de afaceri SAP au crescut anul trecut la 17 miliarde euro


SAP, unul dintre principalii concurenti pe piata solutiilor si tehnologiilor pentru afaceri, a raportat venituri de 16,9 miliarde euro in 2013, in crestere cu 8% fata de anul anterior.

"Suntem mandri ca am inregistrat inca un an de crestere, am depasit cresterea pietei si ne-am crescut marja operationala, investind in acelasi timp in inovatie si in segmentul cloud. Pe baza acestor rezultate, vom accelera tranzitia catre cloud", au declarat directorii execuivi ai companiei, Bill McDermott si Jim Hagemann.

Compania a inregistrat cresteri de doua cifre pe segmentul de cloud si servicii.

Profitul operational, in crestere cu peste 13%

Veniturile anuale din software si subscrieri cloud au crescut cu 11%, la un curs valutar constant, la 5,28 miliarde de euro, in timp ce veniturile din software si servicii software conexe au crescut cu 11%.

Profitul operational raportat de companie s-a situat la peste 5,5 miliarde de euro, in crestere cu peste 13% comparativ cu nivelul din 2012.

SAP HANA, platforma pentru aplicatii de business in timp real, a fost un factor major de crestere in 2013. Compania are in prezent peste 3.000 de clienti pentru aceasta platforma.

Venitul anual generat de aceasta platforma a crescut cu 69%, calculat la curs valutar constant, la 664 milioane de euro.

SAP estimeaza ca, in 2014, venitul din subscrieri cloud si servicii de suport, va fi cuprins intre 950 de milioane de euro si un miliard de euro, dupa ce in 2013 fost de 758 milioane de euro.

De asemenea, compania estimeaza o crestere cu 6-8% a venitului din software si servicii software conexe, si un profit operational care se va incadra in intervalul 5,8-6 miliarde de euro.

Pe termen mediu, SAP doreste realizarea unei combinatii intre solutiile standard si un avans rapid al segmentului cloud, care sa genereze o crestere continua si o extindere a marjei de profit.

Compania isi mentine prognozele privind un venit total de cel putin 20 de miliarde de euro si un venit total din segmentul cloud si servicii profesionale conexe de aproximativ 2 miliarde de euro pana in 2015.

Pentru 2017, SAP a anuntat ca va introduce noi obiective, respectiv o crestere a venitului total pana la cel putin 22 de miliarde de euro, respectiv pana la 3-3,5 miliade de euro pentru segmentul cloud.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1158 ori
Citeste mai multe despresap venituri solutii afaceri sap software