TPG Capital vrea sa investeasca in Olympus

Vineri, 13 Ianuarie 2012, ora 16:03
1269 citiri
TPG Capital vrea sa investeasca in Olympus

TPG Capital, una din cele mai mari companii de investitii din lume, este dispusa sa investeasca circa 1 miliard de dolari in compania japoneza, Olympus, intr-o afacere comuna cu Sony sau alt pretendent la Olympus.

TPG a informat directorii Sony, Canon, Panasonic si Fujifilm de intentia sa de a furniza capital si expertiza companiei Olympus pentru a ajuta la revigorarea producatorului de echipamente medicale si camere foto, au declarat surse interne pentru Reuters.

Olympus se afla in cautarea unui investitor care sa faca o investitie minora si sa ajute compania sa-si revina, in contextul in care aceasta a fost implicata intr-un scandal de 1,7 miliarde de dolari in ultimele trei luni.

Firmele contactate de TPG, si-au manifestat interesul pentru Olympus: Sony, Canon si Panasonic fiind interesate sa-si extinda afracerile in domeniul sanatatii.

Potrivit surselor, pana in prezent, TPG nu a primit niciun indiciu de la acesti pretenti, conform carora ar fi dispusi sa lucreze cu compania de investitii privind o tranzactie referitoare la Olympus, insa TPG crede ca ar putea fi un partener eficient, avand experienta in management si dorind sa ofere capital de un miliard de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#scandal Olympus, #investitii Olympus, #TPG investitii, #TPG investitii Olympus , #Companii IT