The Independent: Romanii contribuie la dezvoltarea sectorului informatic britanic

Duminica, 30 Iunie 2013, ora 12:52
1741 citiri
The Independent: Romanii contribuie la dezvoltarea sectorului informatic britanic
Foto: medicmagic.net

Dezvoltatori est-europeni in domeniul ITC ar putea deveni un fel de noi "instalatori polonezi", scrie The Independent, prezentand cateva afaceri de acest tip ce au creat locuri de munca in Marea Britanie, inclusiv a unui roman, si subliniind ca est-europenii nu vor fura locurile de munca britanicilor.

Potrivit publicatiei britanice, un expatriat roman, Emil Gal, in varsta de 23 de ani, face parte dintr-un nou val de imigranti est-europeni ce vin in Marea Britanie pentru a incepe afaceri in sectoare cu un puternic potential de crestere, ca cel al tehnologiei si social media. Primatul britanic in aceste domenii atrage intreprinzatori care nu beneficiaza de piata si infrastructura de care au nevoie in tarile lor, in Europa de Est.

"Romanii sunt buni la doua lucruri - inginerie si antreprenoriat", declara Gal, a carui tara a dat lumii un biolog laureat cu un Nobel, inventatorul avionului si care a trimis un astronaut in spatiu, noteaza ziarul.

Tanarul s-a mutat la Londra in urma cu trei ani, dupa ce a studiat informatica si matematica in Romania, pentru a-si crea o firma in domeniul tehnologiei publicitatii video, Brainient. Afacerea sa ofera caracteristici interactive clipurilor postate online, ajutind clientii sa isi creasca veniturile din publicitate cu aproximativ 30%.

"Daca iei un editor care obtine 20 de milioane de lire sterline (peste 23,3 milioane de euro) pe an, acest lucru inseamna 26 de milioane de lire (peste 30,3 milioane de euro)", explica Gal. "Acest lucru inseamna plati mai mari ca taxe si, eventual, mai mult personal. (Ci nu) ceea ce asteapta oamenii atunci cand aud ca ramanii sunt tigani", subliniaza el.

Estimari ale unor organizatii ca Migration Watch cu privire la venirea a aproximativ 70.000 de imigranti pe an dupa 1 ianuarie 2014, cand vor fi anulate restrictiile impuse pe piata muncii in UE, inclusiv in Marea Britanie, alimenteaza temeri potrivit carora acestia vor ocupa locurile de munca ale britanicilor si vor afecta sistemul buna starii, in contextul in care romii ridica aproape permanent tabere in zone de lux ca Park Lane si Mayfair.

"Prostii", spune Gal, respingand aceste temeri.

In contextul in care un val de imigranti est-europeni a fost acuzat, la jumatatea anilor 2000, ca au ocupat locurile de munca ale britanicilor, start-up-uri de acest tip creeaza locuri de munca, subliniaza The Independent, oferind exemplul unei firme create de un estonian care are 15 angajati, a romanului (10 angajati), si a unui lituanian (30).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#jouburi IT Marea Britanie, #afaceri Marea Britanie, #romani Marea Britanie , #Companii IT