Sony se reorienteaza: Televizoarele si telefoanele nu se mai vand

Joi, 02 August 2012, ora 10:47
1829 citiri
Sony se reorienteaza: Televizoarele si telefoanele nu se mai vand

Sony, cel mai mare exportator de produse electronice din Japonia, a scazut estimarile privind profitul anual, pe fondul diminuarii cererii, in timp ce aprecierea yenului erodeaza castigurile din afara tarii.

Venitul net ar putea fi de 255 milioane de dolari la sfarsitul anului fiscal ce se incheie pe data de 31 martie, au spus oficialii Sony, care estimasera initial 385 milioane de dolari pentru mai, potrivit Bloomberg.

Actiunile Sony se afla la cel mai scazut nivel din ultimii 30 de ani, dupa aprecierea yenului, incetinirea cresterii economice globale si orientarea consumatorilor catre produsele Apple si Samsung.

Kazuo Hirai, CEO al companiei Sony, vrea sa restructureze segmentul neprofitabil al televizoarelor, concediind 10 mii de persoane si promitand sa aduca compania pe profit prin dezvoltarea segmentului de jocuri, imagini digitale si dispozitive mobile.

Sony va concedia 10.000 de angajati, adica 6% din personal

"Investitorii vor sa vada semne, privind scaderea pierderilor companiei Sony pe segmentul televizoarelor si telefoanelor mobile", a spus Yasuo Nakane, analist la Deutsche Bank AG. O revenire a segmentului de televizoare nu este prea probabila in anul fiscal actual, tinand cont si de faptul ca Sony a redus numarul de modele.

Sony a raportat o pierdere de 315 milioane de dolari pentru primul trimestru al acestui an, comparativ cu estimarile analistilor de 158 milioane de dolari.

Producatorul japonez de electronice a redus tinta de vanzari pentru televizoare la 15,5 milioane de unitati, de la 17,5 milioane de unitati. Vanzarile de camere foto au fost reduse la 18 milioane de unitati de la 21 milioane de unitati, iar cele de PC-uri au fost diminuate la 9,2 milioane de unitati, de la 10 milioane de unitati. Tinta de vanzari pentru smartphone-uri a crescut a 34 milioane de unitati de la 33,3 milioane de unitati anterior.

Sony va aloca peste un miliard de dolari pentru a creste capacitatea de productie a senzorilor de imagine cu 33% pana in 2013, au spus oficialii companiei in iunie. Sony a initiat un parteneriat cu Panasonic pentru a dezvolta impreuna televizoare care utilizeaza ecrane OLED.

Sony si Panasonic bat palma pentru cucerirea pietei televizoarelor OLED

Rivalii s-au descurcat mai bine

Luna trecuta, Samsung, cel mai mare producator mondial de televizoare, telefoane mobile si chipuri pentru calculatoare, a raportat un profit operational record de 5,9 miliarde de dolari in trimestrul al doilea al acestui an.

Racheta Samsung: Profit record, datorita telefoanelor Galaxy

Panasonic a anuntat un profit net de 163,6 milioane de dolari in al doilea trimestru al acestui an, dupa sase trimestre de pierderi financiare.

Panasonic este din nou pe profit, dupa pierderi uriase in 2011

Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România a raportat în a doua parte a anului trecut un preț la energie electrică pentru uz casnic de 19,1 euro la 100 kWh, între ultimele cinci cele mai reduse din UE. Pe de altă parte,...
#Sony estimari profit 2012, #sony probleme financiare, #Sony venituri 2012, #Sony investitii, #Sony reorganizare , #Companii IT