Strategie: Sony vrea sa incaseze 1,3 miliarde de dolari din Sanatate

Luni, 28 Noiembrie 2011, ora 12:00
2617 citiri
Strategie: Sony vrea sa incaseze 1,3 miliarde de dolari din Sanatate
Sursa foto: psptogo.com

Sony Corp se chinuie sa revina dupa profit, dupa ce a inregistrat pierderi patru semestre consecutiv. In strategia sa sunt prevazute mai multe metode care sa revitalizeze vanzarile, printre care orientarea catre segmentul echipamentelor medicale.

"Odata cu imbatranirea populatiei, cererea pentru echipamente medicale va creste", sustine Hiroshi Yoshioka, vicepresedinte executiv in cadrul Sony, citat de Bloomberg.

Compania va aloca mai multa atentie acestui segment, ca parte a unui plan ce prevede dublarea vanzarilor, pana la 1,3 miliarde de dolari, in urmatorii cinci ani, a mai explicat oficialul Sony.

Directorul Executiv, Howard Sony, a precizat ca vrea o impulsionare a vanzarilor, dupa ce scaderea preturilor inregistrata pe segmentul televizoarelor a afectat serios profitul grupului.

Producatorul jocurilor video PlayStation si al computerelor Vaio a cumparat, in luna septembrie, Micronics Inc, pentru a accelera cercetarea in domeniul produselor de ingrijire a sanatatii. In aceasta luna, Sony a prezentat, la o expozitie de profil din Japonia o dioda organica.

Producatorul de electronice a obtinut o crestere usoara a actiunilor, pe bursa din Yokyo, cu 2.3%, ceea ce inseamna 1,363 yeni/actiune. In acest an, actiunile au cazut cu 53%, un declin puternic, comparat cu perioada similara de anul trecut, cand cazusera cu doar 19%.

Sony anticipeaza o scadere a profitului anual de aproximativ 90 de miliarde de yeni, pe fondul scaderilor inregistrate pe segmentul televizoarelor. In ciuda acestor pierderi, producatorul a anuntat ca va reveni in forta si ca se "lupta" chiar cu Apple, care si-a anuntat intentia lansarii unui produs similar.

Producatorii de televizoare, impinsi de dorinta lor de a acapara cote cat mai mari din piata, au creat o piata extrem e competitiva. Sony s-a vazut nevoit sa produca o noua generatie de televizoare care sa il faca sa iasa in evidenta si sa permita impunerea de preturi premium, a declarat CEO-ul Sony.

Acesta a refuzat sa prezinte toate detaliile proiectului, insa a spus ca este implicat un sistem de R&D pentru a crea un alt fel de televizor.

"Nu am niciun dubiu ca liderul Apple, Steve Jobs, lucra si el la un proiect care urma sa schimbe complet ideea de televizor traditional", a declarat CEO-ul Sony.

La sfarsitul lunii octombrie, Sony a anuntat ca va cumpara participatia de 50%, detinuta de Ericsson in joint venture-ul care se numea SonyEricsson.

Consumatorii vor putea remarca rezultatul achizitiei chiar pe telefoanele cunoscute, pana acum, sub denumirea de SonyEricsson. De acum, acesta se vor chema doar Sony.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#profit sony, #vanzari sony, #inovatii sony, #produse sony , #Companii IT