Sony: Pierderi de 5,74 miliarde dolari in ultimul an

Joi, 10 Mai 2012, ora 18:50
1415 citiri
Sony: Pierderi de 5,74 miliarde dolari in ultimul an

Sony a anuntat rezultate financiare dezamagitoare in ultimul an, compania fiind afectata de scaderea vanzarilor de televizoare. Conducerea corporatiei nipone este insa optimista si promite o intoarcere pe profit pana la finalul anului.

Sony a anuntat pierderi de 5,74 miliarde de dolari pentru ultimele 12 luni incheiate la finalul lunii martie. Creatorul consolelor PlayStation estimeaza o trecere pe profit pana sfarsitul urmatorului an. Estimarile companiei indica un profit operational de 2,26 miliarde de dolari, in timp ce analistii intervievati de Bloomberg prezic un profit mediu de 2,17 miliarde dolari, citeaza Reuters.

In ceea ce priveste pierderile operationale, Sony a raportat o cifra de 840 milioane de dolari, sub estimarile celor 17 analisti, care se asteptau la pierderi de 1,19 miliarde dolari.

Impovarata de pierderile suferite in sectorul de televizoare si din cauza competitiei serioase pe segmentul de telefoane mobile, mai ales de rivalii de la Apple si Samsung, Sony se chinuie sa faca profit.

Sub conducerea noului director executiv, Kazuo Hirai, Sony a inceput sa taie din costuri si sa reduca numarul de angajati in efortul de a readuce pe drumul cel bun segmentul de televizoare. Pentru moment, Hirai cauta metode pentru a face televizoarele Sony mai competitive, insa el se concentreaza si pe camerele foto si video, consolele de jocuri si smartphone-uri, pentru a impulsiona cresterea vanzarilor.

De la inceputul anului, actiunile Sony au fost puternic lovite, pierzand 58% din valoare, odata cu indicele Nikkei 225, care a pierdut si el 13 procente. La nivelul actual, actiunile Sony valoreaza 10% din cele ale Samsung si 3% din cele de la Apple.

Sony: Stop si de la capat

Sony spera sa ajunga din nou la nivelul pe care il atinsese cand revolutiona industria muzicala prin lansarea Walkman-ului. In planul companiei sunt incluse concedieri masive, Hirai anuntand ca va desfiinta 10.000 de locuri de munca. Restructurarea companiei, pentru urmatorii ani, vor costa Sony 926 milioane de dolari.

In ultimii opt ani, Sony a pierdut 8,8 miliarde de dolari, din cauza productiei de televizoare.

"Piata asteapta ca Sony sa redevina compania care a creat Walkman", a declarat Yuuki Sakurai, director general al Fukoku Capital Management din Tokyo, companie care administreaza active de 7,4 miliarde de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#rezultate financiare Sony, #rezultate financiare 2011 Sony, #pierderi record Sony , #Companii IT