Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sony isi muta o parte din fabrici in China si Singapore

Sony isi muta o parte din fabrici in China si Singapore


Sony a anuntat ca pana in martie 2014 isi va transfera centrul de productie a bateriilor litiu-ion folosite in produse precum telefoane mobile si masini electrice.

Gigantul producator al electronicelor de larg consum isi va muta centrul de asamblare a bateriilor la fabricile din China si Singapore, insa va continua sa produca componentele necesare in Japonia, potrivit Reuters.

Deasemenea, compania intentioneaza sa-si transforme fabrica de baterii litiu-ion intr-un centru de cercetare si are de gand sa relocheze 500 de lucratori. Sony are, deasemenea, doua fabrici de baterii litiu-ion in Fukushima, situata in estul Japoniei.

Masura vine dupa ce, principalul rival in materie de electronice de consum, Panasonic, a anuntat ca isi va muta productia de baterii litiu-ion in China.

Sony, care s-a confruntat cu o retrogradare a rating-ului de catre Moody's ar putea anunta pe 2 februare o scadere a veniturilor pentru trimestrul octombrie-decembrie 2011, din cauza increderii slabe a consumatorilor europeni, a intaririi yenului, dar si din cauza efectelor inundatiilor din Thailanda.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1840 ori