Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sony a cumparat 50% din actiunile Ericsson

Sony a cumparat 50% din actiunile Ericsson


Sony Corp a acceptat sa cumpere 50% din actiunile Ericsson AB, pentru care a platit 1,05 miliarde euro (1.5 miliarde dolari).
Veniturile din aceasta afacere sunt mai mari decat valoarea contabila a Ericsson. Compania suedeza a crescut cu 6,1% la 70.75 coroane de tranzactionare in Stockholm. Sony a urcat, la randul sau, 5,4% la 1,650 yeni la Tokyo, relateaza presa internationala.

Tranzactia vine pe fondul unor pierderi substantiale ale Sony. Cel mai mare exportator de electronice cauta sa revina pe piata, dupa ce a pierdut 476.3 miliarde yeni(6.3 miliarde dolari) din investitii in televiziune in ultimii sapte ani.

"Acordul va creste libertatea de management la unitatea de telefon mobil pentru a accelera dezvoltarea de noi produse. Tine de calitatea produselor ca Sony sa supravietuiasca in industria dispozitivelor wireless", a declarat Koichi Ogawa, manager Daiwa SB Investments

Sony Ericsson a apelat la smartphone-uri bazate pe Android pentru a diminua pierderile de cota de piata pe fondul concurentei din partea iPhone de la Apple Inc. Compania isi propune sa se diferentieze de concurentii sai, prin integrarea cu gama de divertisment Sony, desene si modele diferite.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1144 ori
Citeste mai multe despresony ericsson fuziune sony ericsson