Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

"Silicon Valley" la Cluj: Autoritatile locale cauta teren de 300 de hectare

"Silicon Valley" la Cluj: Autoritatile locale cauta teren de 300 de hectare


Reprezentantii Consiliului Judetean Cluj cauta un teren cu o suprafata de 300 de hectare pentru construirea unui orasel de genul "Silicon Valley", care sa reuneasca firme de IT si locuinte pentru specialisti, investitie estimata la 300 de milioane de euro.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, a declarat, vineri, ca rolul institutiei este de a identifica terenul si de a aduce facilitatile la intrarea in zona respectiva, iar Guvernul va trebui sa aduca o firma "ancora", "una foarte mare, din strainatate, care activeaza in domeniul IT".

"Productia IT este, la Cluj, pe primul loc in tara. Clujul a fost desemnat pol national de crestere in domeniul cercetarii-dezvoltarii si comertului IT, iar programul guvernamental care se refera la acest lucru prevede un orasel de genul 'Silicon Valley', cu spatii pentru firmele de IT si locuinte pentru cei ce vor lucra in aceasta industrie, dar si dezvoltarea unui pavilion expozitional.

Programul va fi derulat cu sustinere guvernamentala din partea Guvernului Romaniei si din partea SUA si este in valoare de 300 de milioane de euro. Rolul Consiliului Judetean Cluj este de a identifica o zona, de a aduce facilitatile la intrarea in aceasta zona. Cautam in aceasta perioada un teren de circa 300 de hectare, in afara municipiului Cluj-Napoca, pentru aceasta investitie. Restul depinde de Guvern, care sa aduca o firma <>, adica una foarte mare, din strainatate, care activeaza in domeniul IT2, a spus Uioreanu.

El a adaugat ca in cadrul acestui "orasel" ar putea sa locuiasca si sa isi desfasoare activitatea, intr-un termen de 20 de ani, circa 20.000 de specialisti in IT.

Fostul ministru delegat pentru mediul de afaceri Lucian Isar declara, in iunie 2012, ca la Cluj ar putea fi infiintat un orasel de tipul Silicon Valley din SUA, "o aglomerare de afaceri" in IT in care sa fie atrase mari companii internationale in domeniu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 3236 ori