Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Scaderea vanzarilor de PC-uri afecteaza grav compania Logitech

Scaderea vanzarilor de PC-uri afecteaza grav compania Logitech


Producatorul elvetian de accesorii pentru calculatoare Logitech a anuntat joi o pierdere neta de 228 milioane de dolari pentru exercitiul 2012/2013, care s-a incheiat la finele lunii martie, comparativ cu un profit de 71 milioane de dolari in exercitiul precedent, urmand sa se separe de anumite activitati precum productia de telecomenzi si sisteme de supraveghere video.

Afectata de diminuarea vanzarilor de calculatoare personale, cifra de afaceri a Logitech a scazut in 2012/2013 cu 9,4% pana la 2,1 miliarde de dolari, transmite AFP.

Profitul operational a cazut si el in teritoriul negativ pana la 252,4 milioane de dolari, in conditiile in care in exercitiul precedent a inregistrat un rezultat pozitiv de 72 milioane de dolari. In schimb, cheltuielile companiei au crescut cu 36% in ritm anual pana la 959,7 milioane de dolari.

"Un mediu macro-economic dificil si scaderea pietei de PC au blocat activitatile noastre in trimestrul patru", a explicat directorul general de la Logitech, Bracken Darrell.

De asemenea, Logitech a avertizat ca se asteapta la o noua scadere a cifrei sale de afaceri in exercitiul 2013/2014 pana la aproximativ doua miliarde de dolari.

In aceste conditii Logitech urmeaza sa-si revizuiasca paleta de produse prin oprirea productiei de si sisteme de supraveghere video. In schimb, grupul vrea sa puna un accent mai mare pe accesoriile pentru smartphone-uri si tablete.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1456 ori