SAP a deschis un centru de servicii de consultanta IT in Romania

Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 13:48
1864 citiri
SAP a deschis un centru de servicii de consultanta IT in Romania

SAP Romania a deschis, miercuri, un centru care va furniza servicii de consultanta IT cu valoare adaugata clientilor grupului german SAP din Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA), si intentioneaza sa angajeze 400 de consultanti pana in 2014, urmand sa aloce in acest sens intre 30 si 40 milioane de euro.

Denumit Nearshore Delivery Center, noua entitate a rezultat din transformarea fostului centru al SAP Global Delivery Group, parte a diviziei SAP Consulting din Bucuresti, si va include alte doua birouri in Romania, la Timisoara si Cluj-Napoca.

Centrul va furniza servicii in special pentru pietele mature din vestul si centrul Europei, pentru sustinerea proiectelor din Austria, Belgia, Elvetia, Germania, Luxemburg si Olanda.

"Centrele Nearshore contribuie semnificativ la furnizarea de servicii cu costuri totale reduse, concomitent cu imbunatatirea calitatii, a vitezei si scalabilitatii. Cu aceasta abordare, vom putea oferi clientilor SAP servicii profesioniste printr-un sistem mixt de livrare, de la distanta sau direct la sediul acestora, beneficiind de avantajul culturii, al limbii si al fusului orar apropiat, in completarea livrarilor traditionale locale sau off-shore", a declarat presedintele SAP EMEA, Franck Cohen, intr-un comunicat.

SAP estimeaza ca va investi 30-40 milioane de euro

Cohen a estimat, in conferinta dedicata acestui eveniment, organizata la Bucuresti, ca centrul va beneficia, in anii viitori, de investitii cuprinse intre 30 si 40 de milioane de euro.

"Vom investi in pregatirea acestor consultanti, vom investi in infrastructura IT care va deservi centrul. Estimez ca vom aloca intre 30 si 40 milioane de euro in urmatorii ani", a spus Cohen.

SAP intentioneaza sa angajeze anual peste 100 de consultanti in Romania, atat prin sistemul obisnuit de recrutare, cat si prin programul SAP Academy, derulat in cooperare cu principalele centre universitare din Romania, respectiv Universitatea Politehnica si Academia de Studii Economice din Bucuresti, Universitatea Babes-Bolyai si Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, precum si Universitatea de Vest din Timisoara.

Centrul SAP Romania va oferi servicii de consultanta

"Obiectivul nostru este de a crea o echipa de profesionisti, care sa furnizeze servicii de consultanta cu valoare adaugata clientilor SAP din Europa", a declarat directorul SAP Nearshore Center Romania, Gheorghe Olteanu.

Prezent la eveniment, directorul general al SAP Romania, Valentin Tomsa, a afirmat ca centrul SAP nu va fi unul de tip suport sau call-center.

"Nearshore Delivery Center va fi o unitate de consultanta IT, unde se va face inginerie. Viitorii salariati ai centrului vor parcurge un program de pregatire intens si foarte complex, care va depasi un an, si vor avea un salariu corespunzator activitatii de consultanta IT", a spus Tomsa.

Centrul nearshore din Romania si viitoarea unitate din Portugalia vor fi primele doua centre de acest fel ale SAP din Europa. Acestea vor deservi clienti din diferite regiuni ale Europei, se precizeaza in comunicat.

SAP este unul dintre principalii jucatori mondiali in domeniul aplicatiilor software pentru afaceri, cu peste 105.000 de clienti.

SAP Romania a fost infiintata in 2002, activitatea fiind concentrata pe vanzari si marketing, precum si pe dezvoltarea versiunilor localizate ale solutiilor SAP.

In 2010, potrivit datelor Ministerului Finantelor Publice, filiala locala a grupului german a raportat afaceri de 73,1 milioane de lei si un profit net de 11,6 milioane de lei.

La nivel global, grupul german a inregistrat anul trecut o crestere cu 17% a veniturilor, de la 10,67 miliarde euro la 12,46 miliarde euro. Profitul dupa plata impozitelor a avansat cu 4%, de la 1,75 miliarde euro la 1,81 miliarde euro.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#SAP centru consultanta IT, #SAP Romania consultanta IT , #Companii IT