Salariu record in IT: Noul CEO al BlackBerry va primi 88 milioane de dolari

Vineri, 08 Noiembrie 2013, ora 14:37
1316 citiri
Salariu record in IT: Noul CEO al BlackBerry va primi 88 milioane de dolari
Noul preşedinte şi director general interimar al BlackBerry, John Chen

Noul presedinte si director general interimar al BlackBerry, John Chen, care va incerca sa redreseze producatorul canadian de smartphone-uri, va primi un pachet financiar de 88 milioane dolari, format din salariu si bonusuri de 3 milioane dolari si actiuni restrictionate de 85 milioane dolari.

Chen, numit pe 4 noiembrie, va avea un salariu de baza de 1 milion de dolari si bonsuri de performanta de 2 milioane de dolari. El va primi si 13 milioane de actiuni, pe parcursul urmatorilor cinci ani, transmite Bloomberg.

Numirea sa in postul de CEO a fost facuta publica in aceeasi zi in care Fairfax Financial Holdings a anuntat ca renunta la oferta de preluare a Blackberyy, pentru 4,7 miliarde de dolari.

In schimb, compania de investitii va investi intr-o emisiune de obligatiuni convertibile de 1 miliard de dolari a BlackBerry, pentru consolidarea situatiei financiare a producatorului de smartphone-uri.

BlackBerry a dezvaluit totodata ceilalti sustinatori ai vanzarii de obligatiuni. Astfel, Mackenzie Financial va contribui cu 200 de milioane de dolari, Canso Investment Counsel cu 300 de milioane de dolari, Fairfax cu 250 milioane dolari. Markel si Qatar Holding vor investi fiecare 100 de milioane de dolari, iar Brookfield Asset Management 50 de milioane de dolari.

Chen, 58 de ani, a fost numit interimar pe postul de director general, iar BlackBerry va cauta un inlocuitor permanent al fostului CEO, Thorsten Heins.

Fostul director general ar putea primi un pachet compensatoriu de circa 14 milioane de dolari, in baza estimarilor facute de companie in luna mai. Reprezentantii BlackBerry au refuzat sa comenteze pe aceasta tema.

Daca Chen va fi inlaturat din functie inainte de incheierea contractului, acesta va primi restul salariului pentru anul respectiv, plus dublul salariului de baza si al bonusului, respectiv 6 milioane de dolari.

Chen va incerca sa repete succesul avut cu redresarea companiei Sybase. Dupa ani de zile in care BlackBerry a cedat cota de piata Apple si Samsung Electronics, compania se confrunta cu scaderea vanzarilor si pierderi in crestere.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#director Blackberry, #salariu presedinte Blackberry, #venituri presedinte Blackberry , #Companii IT