Romania vrea sa demonstreze Europei ca e tara cloud-computing-ului

Vineri, 04 Iulie 2014, ora 15:42
1333 citiri
Romania vrea sa demonstreze Europei ca e tara cloud-computing-ului

Cele mai bune companii ce ofera servicii de cloud computing intra in competitia internationala Gala Eurocloud Awards 2014, care va avea loc pe 30 septembrie la Luxemburg. Desigur, si Romania are un loc alocat in aceasta competitie.

Evenimentul este organizat de Eurocloud, o asociatie pan-europeana cu prezenta directa in 29 de tari ce promoveaza companii cu produse tehnologice din domeniul cloud computing la nivel continental.

In acest sens, filiala locala a organizatiei a inceput procesul de "recrutare", pentru evenimentul din 2014:

"Competitia nationala Premiile Eurocloud 2014 cauta acele companii care exceleaza printr-un concept de produs unic, au in spate o platforma tehnica robusta sau si-au dovedit deja succesul de piata la nivel national", se arata in comunicatul Eurocloud Romania.

Care e miza?

Cei care vor reprezenta Romania vor fi sprijiniti prin "promovarea in cadrul unei puternice organizatii internationale, o comunitate din care fac parte deopotriva startupuri si furnizori consacrati de cloud, companii care utilizeaza cu precadere acest tip de produse dar si reprezentanti cu rol decizional ai administratiei Uniunii Europene".

Se cauta cel mai bun serviciu SaaS (software as a service) de pe piata, cel mai bun serviciu IaaS/Paas (Infrastructure/Platform as a service) de pe piata, cel mai inovativ startup de cloud, startup-ul de cloud cu cel mai bun potential de business, cel mai bun serviciu de cloud pentru sectorul public si serviciul de cloud cu cel mai mare impact in business.

Romania, tara cloud computing-ului

"Data fiind noutatea domeniului, majoritatea tarilor europene pleaca in linii mari cu aceleasi sanse in sectorul cloud computing-ului. Nu vrem sa pierdem aceasta sansa, de aceea organizam aceasta competitie care in final este o punte de legatura cu clienti si alte companii similare din Europa, una pe care cei mai multi abia invata sa o foloseasca. Romania poate deveni o tara a cloud computing-ului", spune Elena Zvarici, presedinte al Eurocloud Romania.

Companiile care vor sa se inscrie la Premiile Eurocloud 2014 o mai pot face pana pe 31 iulie completand formularul disponibil la eurocloud.ro. Ulterior acestei date, un juriu profesionist va evalua aplicatiile si va stabili castigatorii fiecarei categorii. Acestia vor putea reprezenta Romania la gala Eurocloud Awards 2014 din 30 septembrie la Luxemburg.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#eurocloud romania, #competitie eurocloud, #romania cloud , #Companii IT