Romania, in fruntea topului Deloitte Technology, pentru al treilea an consecutiv

Vineri, 25 Octombrie 2013, ora 11:51
1725 citiri
Romania, in fruntea topului Deloitte Technology, pentru al treilea an consecutiv

Sase companii romanesti care activeaza in domeniul tehnologic au plasat Romania, pentru al treilea an consecutiv, pe locul I in clasamentul Deloitte CE Technology Fast 50, ierarhie aflata la a 14-a editie, potrivit rezultatelor prezentate, vineri, intr-o conferinta de presa, de Deloitte Romania.

Raportul Deloitte Technology FAST 50 2013 indica o noua performanta a Romaniei, care este prezenta in clasament cu sase companii, confirmand, astfel, evolutia promitatoare a firmelor romanesti ce isi desfasoara activitatea in sectorul tehnologic.

Pentru al treilea an consecutiv, compania de servicii turistice online Vola.ro s-a plasat pe primul loc in ierarhie, cu o rata de crestere a veniturilor de 5.729%, in ultimii cinci ani. In acelasi timp, firma TeamNet International este prezenta in doua categorii ale clasamentului, respectiv Fast 50 (locul 17) si Big 5 (locul 3).

O alta premiera este confirmarea pozitiei de lider pentru compania INSOFT Development & Consulting, in cadrul celei de-a treia sectiuni - Rising Stars.

"In mediul actual, inovatia reprezinta o notiune cheie, in special pentru sectorul tehnologic, si nu ar trebui sa lipseasca din strategia managerilor de top ce isi desfasoara activitatea in acest domeniu. Companiile care ofera tehnologii si servicii inovative si diferentiate au toate sansele sa obtina rezultate spectaculoase pe parcursul urmatorilor ani. Prin performantele inregistrate, finalistele noastre au dovedit ca fac parte din aceasta elita (...)", a declarat Alina Mirea, partener Audit Deloitte Romania, specializata in industriile Tehnologie, Media si Telecomunicatii.

Cine au fost finalistii din acest an

Aflat la a 14-a editie, Deloitte Europa Centrala Technology FAST 50 include cele mai dinamice companii de tehnologie din regiune, in functie de rata de crestere a veniturilor din ultimii cinci ani (2008 - 2012). De asemenea, companiile trebuie sa detina proprietate intelectuala, care contribuie semnificativ la veniturile operationale sau sa dedice o parte substantiala din venituri pentru cercetare si dezvoltare de tehnologie.

Conform metodologiei Fast 50, companiile candidate trebuie sa fi raportat venituri anuale de cel putin 50.000 de euro pe an in perioada analizata, sa aiba sediul in Europa Centrala, sa fie controlate de antreprenori locali si sa activeze pe piata de cel putin cinci ani.

Lista finalistelor din Romania din acest an este formata din: Vola.ro (din Bucuresti, cu o crestere de 5.729% a veniturilor in perioada 2008 - 2012), TeamNet International (Bucuresti, +639%), Crys Computers (Bucuresti, +431%), SmartTel (Bucuresti, +288%), Fortech (Cluj-Napoca, +286%) si Ingenio Software (Bucuresti, +239%).

Pe langa categoria principala, Deloitte recompenseaza si companiile de tehnologie care se afirma rapid (categoria Rising Stars), pentru firme ce nu indeplinesc criteriul activitatii de minimum cinci ani si care raporteaza venituri anuale mai mici.

Potrivit concluziilor generale ale raportului Deloitte, la nivelul Europei Centrale, rata medie de crestere a companiilor din clasament a scazut, in 2013, la 671% fata de 1.026%, in 2012. Numarul companiilor care au coborat in clasamentul general a fost mai mare fata de cele care au urcat (17 vs. 8).

Totodata, dintre cele opt tari reprezentate in clasament (Croatia, Republica Ceha, Lituania, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia si Ungaria), Polonia are cea mai buna reprezentare, cu 22 de companii, fiind urmata de Ungaria (8) si Romania (6). In premiera, un numar de 22 de companii au intrat in clasament in acest an.

Ca si in editiile anterioare, finalistii din clasamentul regional vor fi, in mod automat, nominalizati in competitia Technology FAST 500 EMEA, care include companii din Europa, Orientul Mijlociu si Africa. Ceremonia de premiere Deloitte Technology Fast 500 EMEA 2013 va avea loc pe 28 noiembrie, la Londra.

Anul trecut, patru companii romanesti au fost incluse in acest top: Vola.ro (situata pe locul 3), SmartTel (158), TeamNet International (162) si Crys Computers (247).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
#companii tehnologie Romania, #Deloitte Technology FAST 50, #top Deloitte Technology 2013 , #Companii IT