Rezultate financiare Phillips: Profitul, in scadere cu 45%

Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 10:02
1367 citiri
Rezultate financiare Phillips: Profitul, in scadere cu 45%

Phillips Electronics a raportat luni o scadere cu 45% a profitului de baza in al patrulea trimestru pe 2011, la 503 milioane de euro, potrivit previziunilor facute de companie la inceputul lunii ianuarie.

Reprezentantii companiei au precizat ca vor fi prudenti cu privire la perspectivele pentru 2012, in special in 2012.

Producatorul olandez de electronice de consum si-a anuntat investitorii ca profitul trimestrial va fi mult mai mic fata de cel inregistrat anul trecut, din cauza cererii de consum scazute in Europa, potrivit

Reuters.

Astfel, vanzraile pe trimestrul patru din 2011 au fost de 6.721 de miliarde de euro, in scadere cu 3,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Compania a raportat o pierdere neta de 160 de milioane de euro, precum si o pierdere de 272 de milioane de euro din afacerile cu televizoare.

Grupul olandez concureaza cu Samsung si LG Electronic in ceea ce priveste electronicele de consum si cu General Electric si Siemens pe piata de iluminat si pe cea a echipamentelor pentru spitale.

Phillips Electronic va cauta cresterea economica in afara Europei si este increzator ca va incheia productia de televizoare in primul trimestru din 2012, potrivit directorului executiv, Frans van Houten.

Reprezentantii Phillips precizeaza ca in 2012 vor fi prudenti avand in vedere incertitudea care "pluteste" in economia mondiala.

Actiunile Philips au fost lovite puternic de avertismentul asupra profitului din ultimul trimestru, scazand cu 6,4%.

Reprezentantii Philips au declarat ca datorita politicii de taiere a costurilor si de restructurare se estimeaza ca Philips isi va indeplini obiectivele financiare stabilite pentru jumatatea lui 2013, de crestere a vanzarilor cu 4-6%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
Un antreprenor de succes este un antreprenor atent la detalii, care prețuiește calitatea mai mult ca orice în businessul său și care învață de fiecare dată ceva nou, indiferent că se...
#rezultate financiare phillips electronics, #profit phillips electronics, #phillips electronics televizoare, #vanzari phillpis electronic 2011 , #Companii IT